Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gratinoidut simpukat kuorissaan

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 20 simpukkaa
  • ½ dl valkoviiniä
  • 1 dl vettä
  • 1 hienonnettu salottisipuli
  • ½ dl vuorokauden vanhaa, vaaleaa leipää
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • 75 g voita
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Harjaa simpukat tarkasti. Heitä pois avoimet simpukat jotka eivät sulkeudu, kun kopautat niitä pöytää vasten.

2. Hienonna salottisipuli. Kaada viini, vesi ja sipuli isoon kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, lisää simpukat ja laita kansi päälle. Ravista kattilaa välillä. Kun kattila vedetään liedeltä, kaikkien simpukoiden tulee olla avautuneita, ne jotka eivät suostu avautumaan, pitää heittää pois. Jäähdytä simpukat.

3. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Sekoita vaalea leipä, persilja ja voi sekä suolaa ja pippuria tehosekoittimessa. Purista mukaan valkosipuli ja sekoita hyvin. Poista simpukoista toinen kuorenpuolikas. Laita jäljelle jäävät simpukat kuoripuoli alaspäin uuninkestävälle vadille. Valele valkosipulivoilla. Gratinoi uunissa kunnes voi on sulanut ja pinta on saanut väriä. Tarjoile heti.

Valkosipulivoin teet helpoiten tehosekoittimessa. Tämä ruokalaji maistuu maukkaalta alkuruokana tai pienenä, eleganttina yöpalana. Simpukat kuorineen voivat myös olla lisuke kalapäivällisellä. Tarjoile hyvän, vaalean leivän kera jotta voit nauttia maukkaan liemen viimeiseen pisaraan asti.

Lisää aiheesta:

Gratinoidut simpukatGratinoidut valkosipulisimpukatSinisimpukat valkoviinissäGremolatalla gratinoidut simpukatSimpukat curryliemessäBelgialaiset moules marinières
Gratinoidut simpukatKananmunatonKeventäjätAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Gratinoidut simpukat
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gratinoidut simpukat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Persilja-valkosipuligratinoidut simpukat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gratinoidut simpukat kuorissaan

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Gratinoidut valkosipulisimpukat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Simpukkalaatikko