Gratinoidut simpukat kuorissaan

Valkosipulivoin teet helpoiten tehosekoittimessa. Tämä ruokalaji maistuu maukkaalta alkuruokana tai pienenä, eleganttina yöpalana. Simpukat kuorineen voivat myös olla lisuke kalapäivällisellä. Tarjoile hyvän, vaalean leivän kera jotta voit nauttia maukkaan liemen viimeiseen pisaraan asti.

Neljälle

  • 20 simpukkaa
  • ½ dl valkoviiniä
  • 1 dl vettä
  • 1 hienonnettu salottisipuli
  • ½ dl vuorokauden vanhaa, vaaleaa leipää
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • 75 g voita
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Harjaa simpukat tarkasti. Heitä pois avoimet simpukat jotka eivät sulkeudu, kun kopautat niitä pöytää vasten.

2. Hienonna salottisipuli. Kaada viini, vesi ja sipuli isoon kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi, lisää simpukat ja laita kansi päälle. Ravista kattilaa välillä. Kun kattila vedetään liedeltä, kaikkien simpukoiden tulee olla avautuneita, ne jotka eivät suostu avautumaan, pitää heittää pois. Jäähdytä simpukat.

3. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Sekoita vaalea leipä, persilja ja voi sekä suolaa ja pippuria tehosekoittimessa. Purista mukaan valkosipuli ja sekoita hyvin. Poista simpukoista toinen kuorenpuolikas. Laita jäljelle jäävät simpukat kuoripuoli alaspäin uuninkestävälle vadille. Valele valkosipulivoilla. Gratinoi uunissa kunnes voi on sulanut ja pinta on saanut väriä. Tarjoile heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.