Sinisimpukoita foliossa
Tarjoile simpukat alkupalana tai naposteltavana sillä aikaa, kun odottelette sopivaa grillihiillosta. Muista, että simpukoiden pitää olla täysin kiinni ennen kypsennystä. Simpukoita, jotka eivät sulkeudu kevyesti napauttamalla, ei saa käyttää.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 32 tuoretta sinisimpukkaa
- 4 valkosipulinkynttä
- suolaa ja pippuria
- ½ dl valkoviiniä
- 4 rkl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Harjaa simpukat huolellisesti ja poista parta kuoren välistä.
2. Tee yksi paketti syöjää kohden kaksinkertaiseksi taitetusta alumiinifoliosta. Jaa simpukat paketteihin, mausta suolalla ja pippurilla, purista joukkoon valkosipulinkynsi ja kaada päälle pohjan peittävä määrä valkoviiniä.
3. Taita paketit huolellisesti kiinni ja aseta sauma ylöspäin grilliritilälle. Simpukat avautuvat 10 minuutin kuluttua. Ripottele päälle hienonnettua persiljaa, syö suoraan paketista - ja nauti!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan