Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sinisimpukoita foliossa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

4 annosta

  • 32 tuoretta sinisimpukkaa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • suolaa ja pippuria
  • ½ dl valkoviiniä
  • 4 rkl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Harjaa simpukat huolellisesti ja poista parta kuoren välistä.

2. Tee yksi paketti syöjää kohden kaksinkertaiseksi taitetusta alumiinifoliosta. Jaa simpukat paketteihin, mausta suolalla ja pippurilla, purista joukkoon valkosipulinkynsi ja kaada päälle pohjan peittävä määrä valkoviiniä.

3. Taita paketit huolellisesti kiinni ja aseta sauma ylöspäin grilliritilälle. Simpukat avautuvat 10 minuutin kuluttua. Ripottele päälle hienonnettua persiljaa, syö suoraan paketista - ja nauti!

Lisää aiheesta:

Gratinoidut simpukatSimpukat chilivoissaGratinoidut simpukat kuorissaanGratinoidut valkosipulisimpukatProvencelaiset simpukat kuorissaanKeitetyt simpukat
SinisimpukatKananmunatonGluteenitonAlkuruoatKalaruoka

Tarjoile simpukat alkupalana tai naposteltavana sillä aikaa, kun odottelette sopivaa grillihiillosta. Muista, että simpukoiden pitää olla täysin kiinni ennen kypsennystä. Simpukoita, jotka eivät sulkeudu kevyesti napauttamalla, ei saa käyttää.

Tuoreimmat aiheesta

Sinisimpukat
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Marinoidut simpukat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Simpukat chilivoissa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sinisimpukoita foliossa

  • 02.06.201409:43
    Päivän resepti

    Sinisimpukoita valkoviinissä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Simpukoita Davidin lapsuuden tapaan