Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Gratinoidut valkosipulisimpukat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nämä simpukat ovat valkosipulinrakastajille. Tarjoile drinkkipurtavana, alkuruokana tai noutopöydässä.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 1 - 1½ kg sinisimpukoita
  • ½ l kuivaa valkoviiniä
  • 50 g voita
  • suolaa ja mustapippuria
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punasipuli

Valmistusohje

1. Puhdista ja harjaa simpukat juoksevan kylmän veden alla. Heitä pois ne, jotka eivät sulje kuortaan, kun niitä kopauttaa. Keitä simpukat viinissä 4 minuuttia kannen alla. Heitä pois ne, jotka eivät ole auenneet.

2. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Irrota toinen kuorenpuolikas ja laita simpukat kuorenpuolikkaissaan uunivuokaan. Sekoita yhteen voi, suola ja pippuri ja purista valkosipulinkynnet joukkoon. Jaa seos simpukoille.

3. Kuori ja suikaloi punasipuli ohuelti. Laita sipulisuikale jokaiseen simpukkaan. Gratinoi simpukoita uunissa 3-4 minuuttia.

Lisää aiheesta:

Gratinoidut simpukatSinisimpukoita foliossaGratinoidut simpukat kuorissaanProvencelaiset simpukat kuorissaanGremolatalla gratinoidut simpukatKeitetyt simpukat
Gratinoidut simpukatAlkuruoatKananmunatonGluteenitonVälipalatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Gratinoidut simpukat
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gratinoidut simpukat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Persilja-valkosipuligratinoidut simpukat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gratinoidut simpukat kuorissaan

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Gratinoidut valkosipulisimpukat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Simpukkalaatikko