Gratinoidut valkosipulisimpukat
Nämä simpukat ovat valkosipulinrakastajille. Tarjoile drinkkipurtavana, alkuruokana tai noutopöydässä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 1 - 1½ kg sinisimpukoita
- ½ l kuivaa valkoviiniä
- 50 g voita
- suolaa ja mustapippuria
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 punasipuli
Valmistusohje
1. Puhdista ja harjaa simpukat juoksevan kylmän veden alla. Heitä pois ne, jotka eivät sulje kuortaan, kun niitä kopauttaa. Keitä simpukat viinissä 4 minuuttia kannen alla. Heitä pois ne, jotka eivät ole auenneet.
2. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Irrota toinen kuorenpuolikas ja laita simpukat kuorenpuolikkaissaan uunivuokaan. Sekoita yhteen voi, suola ja pippuri ja purista valkosipulinkynnet joukkoon. Jaa seos simpukoille.
3. Kuori ja suikaloi punasipuli ohuelti. Laita sipulisuikale jokaiseen simpukkaan. Gratinoi simpukoita uunissa 3-4 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia