Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Rannikon simpukkakeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Zuppa di cozze tarjoilee meren helmiä keittona.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

4 hengelle

  • 60 ml neitsytoliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • kuivattua chilipippuria, murskattuna (ei välttämätön)
  • 2 suurta tomaattia, kuutioituina
  • 1,4 kg tuoreita simpukoita, puhdistettuina
  • 350 ml valkoviiniä
  • suolaa
  • nippu tuoretta liuskalehtistä persiljaa, hienoksi silputtuna
  • 8 viipaletta maalaisleipää paahdettuna, valkosipulinkynnellä hierottuna

Valmistusohje

- Puhdista simpukat huuhtelemalla kylmän, juoksevan veden alla. Revi mahdolliset parrat irti.

- Hylkää kaikki ne simpukat, jotka eivät sulkeudu kun niitä taputtaa.

- Kuumenna öljy syvässä pannussa, lisää valkosipulit, chilit.

- Ruskista, kunnes valkosipuli on kullanruskeaa.

- Lisää tomaatit, ruskista vielä noin minuutin verran

- Lisää simpukat, viini ja suola. Sekoita.

- Peitä kannella, jotta simpukat avautuvat

- Keitä, kunnes simpukat ovat täysin auki. Hylkää kaikki simpukat, jotka eivät suostu aukenemaan.

- Ripottele persiljasilppua päälle. Lisää suolaa, jos tarpeen. Sekoita hyvin.

- Tarjoile välittömästi paahdetun leivän kanssa

Lisää aiheesta:

Gratinoidut valkosipulisimpukatSimpukoita Davidin lapsuuden tapaanSinisimpukat valkoviinissäItalialainen simpukkakeittoProvencelaiset simpukat kuorissaanKeitetyt simpukat
SimpukkakeittoKananmunatonLaktoositonPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

Simpukkakeitto
  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Clam Chowder – amerikkalainen simpukkakeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Rannikon simpukkakeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Simpukkacurrykeitto

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Sinisimpukka-katkarapukeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Italialainen simpukkakeitto