Rannikon simpukkakeitto
Zuppa di cozze tarjoilee meren helmiä keittona.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
4 hengelle
- 60 ml neitsytoliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä murskattuna
- kuivattua chilipippuria, murskattuna (ei välttämätön)
- 2 suurta tomaattia, kuutioituina
- 1,4 kg tuoreita simpukoita, puhdistettuina
- 350 ml valkoviiniä
- suolaa
- nippu tuoretta liuskalehtistä persiljaa, hienoksi silputtuna
- 8 viipaletta maalaisleipää paahdettuna, valkosipulinkynnellä hierottuna
Valmistusohje
- Puhdista simpukat huuhtelemalla kylmän, juoksevan veden alla. Revi mahdolliset parrat irti.
- Hylkää kaikki ne simpukat, jotka eivät sulkeudu kun niitä taputtaa.
- Kuumenna öljy syvässä pannussa, lisää valkosipulit, chilit.
- Ruskista, kunnes valkosipuli on kullanruskeaa.
- Lisää tomaatit, ruskista vielä noin minuutin verran
- Lisää simpukat, viini ja suola. Sekoita.
- Peitä kannella, jotta simpukat avautuvat
- Keitä, kunnes simpukat ovat täysin auki. Hylkää kaikki simpukat, jotka eivät suostu aukenemaan.
- Ripottele persiljasilppua päälle. Lisää suolaa, jos tarpeen. Sekoita hyvin.
- Tarjoile välittömästi paahdetun leivän kanssa
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut