Rannikon simpukkakeitto

Zuppa di cozze tarjoilee meren helmiä keittona.

4 hengelle

  • 60 ml neitsytoliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • kuivattua chilipippuria, murskattuna (ei välttämätön)
  • 2 suurta tomaattia, kuutioituina
  • 1,4 kg tuoreita simpukoita, puhdistettuina
  • 350 ml valkoviiniä
  • suolaa
  • nippu tuoretta liuskalehtistä persiljaa, hienoksi silputtuna
  • 8 viipaletta maalaisleipää paahdettuna, valkosipulinkynnellä hierottuna

Valmistusohje

- Puhdista simpukat huuhtelemalla kylmän, juoksevan veden alla. Revi mahdolliset parrat irti.

- Hylkää kaikki ne simpukat, jotka eivät sulkeudu kun niitä taputtaa.

- Kuumenna öljy syvässä pannussa, lisää valkosipulit, chilit.

- Ruskista, kunnes valkosipuli on kullanruskeaa.

- Lisää tomaatit, ruskista vielä noin minuutin verran

- Lisää simpukat, viini ja suola. Sekoita.

- Peitä kannella, jotta simpukat avautuvat

- Keitä, kunnes simpukat ovat täysin auki. Hylkää kaikki simpukat, jotka eivät suostu aukenemaan.

- Ripottele persiljasilppua päälle. Lisää suolaa, jos tarpeen. Sekoita hyvin.

- Tarjoile välittömästi paahdetun leivän kanssa

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!