Simpukoita Davidin lapsuuden tapaan
David on muokannut isänsä simpukkareseptin omaan suuntaansa ja sanoo, että se on klassisen herkullinen. Jopa Frank Sinatra olisi siitä ylpeä! Ruokalajin toinen nimi onkin mussels alla my way.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 hengelle
- noin 1,4 kg simpukoita huuhdottuna ja helmet poistettuna
- 1/4 kuppia neitsytoliiviöljyä
- 2 valkosipulinkynttä
- kuivattuja ja murskattuja chilipippureita
- 1 kuppi valkoviiniä
- 1/2 kuppia punaviinietikkaa
- nippu persiljaa silputtuna
- suolaa maustamiseen
Valmistusohje
- Karsi ehdottomasti simpukat, jotka pysyvät auki puristaessasi kuoria yhteen!!
- Lämmitä neitsytoliiviöljy. Lisää kuivatut chilit ja valkosipulit.
- Lisää simpukat ja viini pataan ja peitä kannella. Keitä muutama minuutti ja lisää punaviinietikka persilja ja suola.
- Sekoita hyvin ja aseta kansi päälle. Höyrytä simpukoita kunnes ne ovat kokonaan auki.
- Aseta simpukat kulhoon ja kostuta ne liemellä. Liemi on kuolettavan hyvää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki