Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Simpukoita Davidin lapsuuden tapaan

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

4 hengelle

  • noin 1,4 kg simpukoita huuhdottuna ja helmet poistettuna
  • 1/4 kuppia neitsytoliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • kuivattuja ja murskattuja chilipippureita
  • 1 kuppi valkoviiniä
  • 1/2 kuppia punaviinietikkaa
  • nippu persiljaa silputtuna
  • suolaa maustamiseen

Valmistusohje

- Karsi ehdottomasti simpukat, jotka pysyvät auki puristaessasi kuoria yhteen!!

- Lämmitä neitsytoliiviöljy. Lisää kuivatut chilit ja valkosipulit.

- Lisää simpukat ja viini pataan ja peitä kannella. Keitä muutama minuutti ja lisää punaviinietikka persilja ja suola.

- Sekoita hyvin ja aseta kansi päälle. Höyrytä simpukoita kunnes ne ovat kokonaan auki.

- Aseta simpukat kulhoon ja kostuta ne liemellä. Liemi on kuolettavan hyvää.

David on muokannut isänsä simpukkareseptin omaan suuntaansa ja sanoo, että se on klassisen herkullinen. Jopa Frank Sinatra olisi siitä ylpeä! Ruokalajin toinen nimi onkin mussels alla my way.

Lisää aiheesta:

Sinisimpukoita foliossaGratinoidut valkosipulisimpukatRannikon simpukkakeittoMerietanatItalialainen simpukkakeittoKeitetyt simpukat
SinisimpukatKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

Sinisimpukat
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Marinoidut simpukat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Simpukat chilivoissa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sinisimpukoita foliossa

  • 02.06.201409:43
    Päivän resepti

    Sinisimpukoita valkoviinissä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Simpukoita Davidin lapsuuden tapaan