Simpukoita Davidin lapsuuden tapaan

David on muokannut isänsä simpukkareseptin omaan suuntaansa ja sanoo, että se on klassisen herkullinen. Jopa Frank Sinatra olisi siitä ylpeä! Ruokalajin toinen nimi onkin mussels alla my way.

4 hengelle

  • noin 1,4 kg simpukoita huuhdottuna ja helmet poistettuna
  • 1/4 kuppia neitsytoliiviöljyä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • kuivattuja ja murskattuja chilipippureita
  • 1 kuppi valkoviiniä
  • 1/2 kuppia punaviinietikkaa
  • nippu persiljaa silputtuna
  • suolaa maustamiseen

Valmistusohje

- Karsi ehdottomasti simpukat, jotka pysyvät auki puristaessasi kuoria yhteen!!

- Lämmitä neitsytoliiviöljy. Lisää kuivatut chilit ja valkosipulit.

- Lisää simpukat ja viini pataan ja peitä kannella. Keitä muutama minuutti ja lisää punaviinietikka persilja ja suola.

- Sekoita hyvin ja aseta kansi päälle. Höyrytä simpukoita kunnes ne ovat kokonaan auki.

- Aseta simpukat kulhoon ja kostuta ne liemellä. Liemi on kuolettavan hyvää.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.