Julkaistu
Veteen säilöttyjä simpukoita on hyvä olla aina kotona varalla. Omalla marinadilla saat niistä maistuvampia.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kahdeksalle
- 2 purkkia simpukoita (500 g)
Marinadi
- 4 rkl omenasiideriviinietikkaa
- 4 rkl maissiöljyä
- 4 rkl vettä
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 salottisipulia
- ½ dl tillisilppua
- ½ dl persiljasilppua
- suolaa ja mustapippuria
- salaatinlehtiä
Valmistusohje
1. Sekoita viinietikka, öljy ja vesi kulhossa. Silppua valkosipuli ja salotit pieneksi. Sekoita sipuli-, tilli- ja persiljasilput viinietikkaseokseen ja mausta suolalla ja pippurilla.
2. Valuta simpukat ja kääntele ne marinadiin. Anna vetäytyä viileässä muutamia tunteja.
3. Peitä tarjoiluvadin pohja salaatinlehdillä. Nosta marinoituneet simpukat salaattipedille ja tarjoile, mielellään hyvän leivän kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.