Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Marinoidut simpukat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Veteen säilöttyjä simpukoita on hyvä olla aina kotona varalla. Omalla marinadilla saat niistä maistuvampia.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Kahdeksalle

  • 2 purkkia simpukoita (500 g)

Marinadi

  • 4 rkl omenasiideriviinietikkaa
  • 4 rkl maissiöljyä
  • 4 rkl vettä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 salottisipulia
  • ½ dl tillisilppua
  • ½ dl persiljasilppua
  • suolaa ja mustapippuria
  • salaatinlehtiä

Valmistusohje

1. Sekoita viinietikka, öljy ja vesi kulhossa. Silppua valkosipuli ja salotit pieneksi. Sekoita sipuli-, tilli- ja persiljasilput viinietikkaseokseen ja mausta suolalla ja pippurilla.

2. Valuta simpukat ja kääntele ne marinadiin. Anna vetäytyä viileässä muutamia tunteja.

3. Peitä tarjoiluvadin pohja salaatinlehdillä. Nosta marinoituneet simpukat salaattipedille ja tarjoile, mielellään hyvän leivän kanssa.

Lisää aiheesta:

Levä-kurkkusalaattiJoulusilliKala- ja artisokkasalaattiLinssi-rucolasalaattiLämmin lohisalaattiJoppen katkarapusalaatti
SinisimpukatAlkuruoatKananmunatonGluteenitonLaktoositonGoGreenPääruoatÄyriäiset

Tuoreimmat aiheesta

Sinisimpukat
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Marinoidut simpukat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Simpukat chilivoissa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sinisimpukoita foliossa

  • 02.06.201409:43
    Päivän resepti

    Sinisimpukoita valkoviinissä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Simpukoita Davidin lapsuuden tapaan