Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Linguine chilisimpukoiden kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tästä ei perjantain ruoka työn jälkeen parane: hyvää, herkullista, terveellistä ja helppotekoista.

Neljälle

  • 1 kg (runsas) sinisimpukoita
  • 240 g linguine-pastaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 punainen chili
  • 1 dl kuivaa sherryä
  • 2 rkl persiljasilppua
  • suolaa

Valmistusohje

1. Puhdista ja harjaa simpukat juoksevan kylmän veden alla.. Heitä pois ne, jotka eivät sulkeudu, kun niitä kopauttaa.

2. Keitä pasta suolavedessä. Keitä lähes kypsiksi. Kuori valkosipulinkynsi ja silppua chili. Kuullota chili ja valkosipuli öljyssä miedolla lämmöllä kattilassa. Lisää lämpöä ja laita simpukat joukkoon, kaada päälle sherry ja sulje kansi. Ravista kattilaa muutaman kerran keittämisen aikana. Tarkista, että kaikki simpukat ovat avautuneet (parin minuutin kuluessa). Heitä pois ne, jotka eivät avaudu.

3. Kaada melkein kypsä pasta simpukkakattilaan, sulje kansi ja keitä, kunnes pasta on valmista. Lisää kattilaan puolet persiljasilpusta ja ravista. Kaada pasta ja simpukat isolle vadille. Ripota loppu persilja pinnalle ja tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

Gratinoidut simpukat kuorissaanSoupe de poissonSpagettia simpukoiden keraTurskaa ja simpukoitaSimpukat curryliemessäViinissä keitetyt simpukat yrttien kera
ÄyriäispastaPastat ja nuudelitPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäispasta
  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Kalmareita, putkipastaa ja kastiketta

  • 28.02.201310:02
    Laktoositon

    Äyriäispasta

  • 18.02.201300:00
    Pastakastike

    Pasta frutti di mare

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Pasta alle vongole

  • 18.02.201300:00
    Pastat ja nuudelit

    Kala-äyriäispasta