Lohiperhoset kurkkukastikkeen kera

Tämä on oivallinen ruokalaji vaikkapa kutsuille, sillä se on sekä nopea valmistaa että maukas. Tee kurkkukastike etukäteen ja pane perunat tulelle hyvissä ajoin. Silloin sinun ei tarvitse viettää vieraiden tultua keittiössä montakaan minuuttia.

4 annosta

  • 4 lohiperhosta
  • 1 rkl ruokaöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • 4 sitruunanlohkoa
  • 4 tillinoksaa

Kurkkukastike

  • 50 g majoneesia
  • ½ dl kevytviiliä
  • 200 g säilykekurkkua
  • 50 g sipulia pienittynä

Tarjoiluun

  • 4 annosta keitettyjä perunoita
  • silputtua persiljaa
  • paprikaa suikaleina

Valmistusohje

1. Kurkkukastike: Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi ja sekoita majoneesin, kevytviilin ja sipulin kanssa.

2. Mausta lohiperhoset kevyesti suolalla ja pippurilla ja paista nopeasti molemmin puolin kuumalla pannulla. Aseta perhoset neljälle lämpimälle lautaselle ja koristele tillinoksin ja sitruunalohkoin.

3. Aseta perunat suoraan lautasille, koristele paprikasuikaleilla ja silputulla persiljalla. Tarjoa kurkkukastiketta seuralaiseksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.