Lohiperhoset kurkkukastikkeen kera
Tämä on oivallinen ruokalaji vaikkapa kutsuille, sillä se on sekä nopea valmistaa että maukas. Tee kurkkukastike etukäteen ja pane perunat tulelle hyvissä ajoin. Silloin sinun ei tarvitse viettää vieraiden tultua keittiössä montakaan minuuttia.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 4 lohiperhosta
- 1 rkl ruokaöljyä
- suolaa ja pippuria
- 4 sitruunanlohkoa
- 4 tillinoksaa
Kurkkukastike
- 50 g majoneesia
- ½ dl kevytviiliä
- 200 g säilykekurkkua
- 50 g sipulia pienittynä
Tarjoiluun
- 4 annosta keitettyjä perunoita
- silputtua persiljaa
- paprikaa suikaleina
Valmistusohje
1. Kurkkukastike: Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi ja sekoita majoneesin, kevytviilin ja sipulin kanssa.
2. Mausta lohiperhoset kevyesti suolalla ja pippurilla ja paista nopeasti molemmin puolin kuumalla pannulla. Aseta perhoset neljälle lämpimälle lautaselle ja koristele tillinoksin ja sitruunalohkoin.
3. Aseta perunat suoraan lautasille, koristele paprikasuikaleilla ja silputulla persiljalla. Tarjoa kurkkukastiketta seuralaiseksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Liisan superhelpot kesäkurpitsapiiraat
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku