Lohiperhoset kurkkukastikkeen kera
Tämä on oivallinen ruokalaji vaikkapa kutsuille, sillä se on sekä nopea valmistaa että maukas. Tee kurkkukastike etukäteen ja pane perunat tulelle hyvissä ajoin. Silloin sinun ei tarvitse viettää vieraiden tultua keittiössä montakaan minuuttia.
- Ruokavalio: Gluteeniton
4 annosta
- 4 lohiperhosta
- 1 rkl ruokaöljyä
- suolaa ja pippuria
- 4 sitruunanlohkoa
- 4 tillinoksaa
Kurkkukastike
- 50 g majoneesia
- ½ dl kevytviiliä
- 200 g säilykekurkkua
- 50 g sipulia pienittynä
Tarjoiluun
- 4 annosta keitettyjä perunoita
- silputtua persiljaa
- paprikaa suikaleina
Valmistusohje
1. Kurkkukastike: Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi ja sekoita majoneesin, kevytviilin ja sipulin kanssa.
2. Mausta lohiperhoset kevyesti suolalla ja pippurilla ja paista nopeasti molemmin puolin kuumalla pannulla. Aseta perhoset neljälle lämpimälle lautaselle ja koristele tillinoksin ja sitruunalohkoin.
3. Aseta perunat suoraan lautasille, koristele paprikasuikaleilla ja silputulla persiljalla. Tarjoa kurkkukastiketta seuralaiseksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia