Länsirannikon cocktail

Cocktail-lasista tarjoiltu pieni salaatti on mukava avaus päivälliselle. Tarjoiluastiaksi sopii myös kulho tai lautanen.

4 annosta

  • 120 g kuorittuja katkarapuja
  • 120 g ravunpyrstöjä
  • 80 g simpukoita
  • 80 g herneitä
  • 80 g herkkusieniä
  • 80 g mätiä
  • 8 pientä salaatinlehteä
  • muutama tillinoksa
  • 1 sitruuna
  • 8 valkoisen tankoparsan nuppua

Rhode Island -kastike

  • 2 dl majoneesia
  • 1 rkl ketsuppia
  • 1 rkl chilikastiketta
  • 1 tl sitruunamehua
  • (½ rkl konjakkia tai madeiraa)
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Rhode Island -kastike: sekoita majoneesi, ketsuppi ja chilikastike. Mausta sitruunalla, suolalla, valkopippurilla ja maun mukaan tilkalla konjakkia tai madeiraa.

2. Sekoita ravunpyrstöt, simpukat, kuoritut katkaravut ja herkkusienet ja annostele ne salaattisuikaleiden ja herneiden päälle.

3. Pirskottele Rhode Island -kastiketta ja koristele annokset mädillä, tillillä, parsan nupuilla ja sitruunalohkoilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!