Hyydytetyt kananmunat katkarapu-mätitoastilla Rhode Island -kastikkeen kera

Kananmunien hyydyttäminen on helpompaa kuin luulisi. Tarjoile munat toastilla mädin ja katkarapujen kera upeana päivällisen alkuna.

Neljälle

  • 4 viipaletta vaaleaa leipää
  • 20 katkarapua
  • vapaavalintaista mätiä
  • 4 limeviipaletta
  • tillinoksia
  • 4 punaista salaatinlehteä
  • 4 vihreää salaatinlehteä

Hyydytetyt munat

  • 4 kananmunaa
  • 1 litra vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl etikkaa

Rhode Island -kastike

  • 4 dl majoneesia
  • 1 rkl tomaattiketsuppia
  • 1 rkl chilikastiketta
  • muutama tippa puristettua sitruunamehua
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • halutessasi, ½ rkl konjakkia tai madeiraa

Valmistusohje

1. Hyydytetyt kananmunat: Kaada vesi matalaan, suureen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää suola ja etikka. Alenna lämpöä niin, että vesi vain juuri ja juuri poreilee. Riko muna kuppiin ja kaada se varovaisesti veteen. Heti kun valkuainen on hyytynyt, muna on valmis, n. 3 minuutissa. Nosta valmis muna vedestä reikäkauhalla ja valuta. Toista lopuilla munilla.

2. Rhode Island -kastike: Sekoita majoneesi, ketsuppi ja chilikastike. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja valkopippurilla. Halutessasi, lisää hieman konjakkia tai madeiraa.

3. Leikkaa pois leipäviipaleiden reunat. Paista viipaleet voissa. Asettele salaatinlehdet neljälle lautaselle ja hyydytetyt munat niiden päälle. Ripottele päälle muutama katkarapu, kaada päälle Rhode Island -kastike ja koristele limellä, mädillä ja tillillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.