Hyydytetyt kananmunat katkarapu-mätitoastilla Rhode Island -kastikkeen kera
Kananmunien hyydyttäminen on helpompaa kuin luulisi. Tarjoile munat toastilla mädin ja katkarapujen kera upeana päivällisen alkuna.
- Ruokavalio: Laktoositon
Neljälle
- 4 viipaletta vaaleaa leipää
- 20 katkarapua
- vapaavalintaista mätiä
- 4 limeviipaletta
- tillinoksia
- 4 punaista salaatinlehteä
- 4 vihreää salaatinlehteä
Hyydytetyt munat
- 4 kananmunaa
- 1 litra vettä
- 1 tl suolaa
- 1 rkl etikkaa
Rhode Island -kastike
- 4 dl majoneesia
- 1 rkl tomaattiketsuppia
- 1 rkl chilikastiketta
- muutama tippa puristettua sitruunamehua
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- halutessasi, ½ rkl konjakkia tai madeiraa
Valmistusohje
1. Hyydytetyt kananmunat: Kaada vesi matalaan, suureen kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää suola ja etikka. Alenna lämpöä niin, että vesi vain juuri ja juuri poreilee. Riko muna kuppiin ja kaada se varovaisesti veteen. Heti kun valkuainen on hyytynyt, muna on valmis, n. 3 minuutissa. Nosta valmis muna vedestä reikäkauhalla ja valuta. Toista lopuilla munilla.
2. Rhode Island -kastike: Sekoita majoneesi, ketsuppi ja chilikastike. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja valkopippurilla. Halutessasi, lisää hieman konjakkia tai madeiraa.
3. Leikkaa pois leipäviipaleiden reunat. Paista viipaleet voissa. Asettele salaatinlehdet neljälle lautaselle ja hyydytetyt munat niiden päälle. Ripottele päälle muutama katkarapu, kaada päälle Rhode Island -kastike ja koristele limellä, mädillä ja tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan