Kardemumma-mustikkapullat

Syö nämä vastapaistettuina.

10-12 kpl

  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kidesokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 50 g pehmeää voita
  • 1 vatkattu muna
  • 1 dl maitoa
  • noin 2 dl mustikoita
  • tomusokeria puuterointiin

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225-250 asteeseen. Yhdistä kuivat ainekset, lisää voi pieninä nokareina. Vatkaa muna ja työstä puolet siitä taikinaan, säästä loput penslaukseen. Lisää lopuksi maito ilman että työstät taikinaa liikaa.

2. Laita taikinasta nokareita foliovuokiin. Paina jokaiseen syvennys ja laita siihen mustikoita. Penslaa kananmunalla.

3. Paista uunin keskitasolla 5-10 minuuttia. Sihtaa päälle tomusokeria leivonnaisten jäähdyttyä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!