Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Omenainen bostonkakku

Hellapoliisi/ Kati Jaakonen
Julkaistu 26.09.2018 08:53

MTV LIFESTYLE

Ihana omenainen bostonkakku syntyy kotimaisista omenoista. Tästä taikinasta saat yhden halkaisijaltaan 24 cm kakun. Tuplaa taikina, mikäli haluat leipoa kaksi kakkua.

Pullataikina

  • 2 ½ dl maitoa
  • 25 g tuorehiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl kardemummaa
  • 6-7 dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita tai margariinia

Väliin

  • 4 dl vaniljakreemijauhetta
  • 8 dl maitoa
  • 10-12 kotimaista omenaa
  • 2 dl fariinisokeria
  • 1 tl kanelia
  • nokare voita

Pinnalle

  • 1 muna
  • ½ dl raesokeria

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää joukkoon suola, sokeri ja kardemumma. Lisää vehnäjauhot alustaen.

Lisää sulatettu voi tai margariini. Kohota lämpimässä vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Valmista sillä välin täyte. Sekoita vaniljakreemijauhe ja maito keskenään ja anna seoksen sakeutua. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi ja sekoita joukkoon fariinisokeri ja kaneli. Kuumenna nokare voita pannulla ja kääntele seosta pannulla, kunnes omenat hieman pehmenevät.

Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja kaulitse leivinalustalla ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä pinnalle vaniljakreemi ja ripottele pinnalle omenakuutiot. Kääri tiukahkolle rullalle ja leikkaa noin 4 cm paksuiksi viipaleiksi. Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm kakkuvuoka leivinpaperilla ja nosta pullat vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla ja voitele munalla. Ripottele pinnalle raesokeria.

Paista 200-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin värinen.

Irrota bostonkakku hieman jäähtyneenä vuoasta ja tarjoa.

Lisää aiheesta:

Ihana omenabrita! Britakakku omenoista on varma hittiOmena-toscapiirakkaLehtevä omenapiirakkaPuolukka-omenapiiras vaniljakastikkeen keraSaksalainen omenakakkuLauantaikakku omenoilla
HellapoliisiMakeat leivonnaisetPullatOmenatLeivontaJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Hellapoliisi
  • 24.05.202419:51
    Kevään juhlat

    Banoffee kipoissa

  • 24.05.202419:48
    Pannacotta

    Ruusupannacotta

  • 15.12.202313:17
    Tahnat

    Savuporotahna

  • 13.12.202314:56
    Cocktail alkupalat

    Helpot cocktailpalat

  • 13.11.202313:31
    Hillot

    Persikkachutney