Omenainen bostonkakku
Ihana omenainen bostonkakku syntyy kotimaisista omenoista. Tästä taikinasta saat yhden halkaisijaltaan 24 cm kakun. Tuplaa taikina, mikäli haluat leipoa kaksi kakkua.
Pullataikina
- 2 ½ dl maitoa
- 25 g tuorehiivaa
- 1 tl suolaa
- 1 dl sokeria
- 2 tl kardemummaa
- 6-7 dl vehnäjauhoja
- 100 g voita tai margariinia
Väliin
- 4 dl vaniljakreemijauhetta
- 8 dl maitoa
- 10-12 kotimaista omenaa
- 2 dl fariinisokeria
- 1 tl kanelia
- nokare voita
Pinnalle
- 1 muna
- ½ dl raesokeria
Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää joukkoon suola, sokeri ja kardemumma. Lisää vehnäjauhot alustaen.
Lisää sulatettu voi tai margariini. Kohota lämpimässä vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
Valmista sillä välin täyte. Sekoita vaniljakreemijauhe ja maito keskenään ja anna seoksen sakeutua. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi ja sekoita joukkoon fariinisokeri ja kaneli. Kuumenna nokare voita pannulla ja kääntele seosta pannulla, kunnes omenat hieman pehmenevät.
Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja kaulitse leivinalustalla ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä pinnalle vaniljakreemi ja ripottele pinnalle omenakuutiot. Kääri tiukahkolle rullalle ja leikkaa noin 4 cm paksuiksi viipaleiksi. Vuoraa halkaisijaltaan 24 cm kakkuvuoka leivinpaperilla ja nosta pullat vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla ja voitele munalla. Ripottele pinnalle raesokeria.
Paista 200-asteessa uunin keskiritilätasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin värinen.
Irrota bostonkakku hieman jäähtyneenä vuoasta ja tarjoa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Pika bébét
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti