Mustikkamuffinit

Nämä muffinit ovat täydellistä tarjoiltavaa kahvikutsuille. Ylellinen vehnätaikina täytetään mehukkaalla suosikkihillolla - melkoista herkkua!

15 kpl

  • 30 g hiivaa
  • 100 g margariinia, sulatettua
  • 1 dl maitoa
  • ½ dl kidesokeria
  • ½ tl suolaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • 2 kananmunaa
  • reilut 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl mustikkahilloa täytteeksi
  • 1 kananmuna penslaukseen
  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Sekoita margariini ja maito, kuumenna haaleaksi.

2. Liuota hiiva nesteeseen, työstä mukaan muut ainekset, viimeiseksi jauhot, kunnes saat notkean taikinan.

3. Kohota 30 minuuttia.

4. Työstä taikinaa kevyesti jauhotetulla alustalla. Muotoile taikinasta pullia, laita ne paperivuokiin. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

5. Tee jokaiseen pullaan reikä ja täytä hillolla. Kohota 20 minuuttia.

6. Penslaa munalla, paista uunissa n. 15 minuuttia. Sihtaa jäähtyneille muffineille tomusokeria.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!