Suklaaruudut

Nämä ovat todella helppoja pikkuleipiä, joista kaikki pitävät. Ne ovat käteviä retkelle tai pakastettavaksi.

n. 40 kpl

  • 100 g voita
  • 2 dl kidesokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 100 g saksanpähkinöitä
  • ½ dl tomusokeria puuterointiin
  • voita ja korppujauhoja vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota pieni uunipannu. Sekoita voi ja sokeri valkoiseksi. Lisää munat yksi kerrallaan.

2. Yhdistä kuivat ainekset ja lisää ne taikinaan. Hienonna pähkinät ja kääntele ne mukaan taikinaan. Levitä taikina pannulle.

3. Paista hieman uunin keskitason alapuolella n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Puuteroi päälle tomusokeria ja leikkaa paloiksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!