Heidi leipoo -ohjelmassa valmistettiin Janna Hurmerinnan kanssa värikkäitä pullia, jotka kätkivät sisäänsä herkullisen appelsiinisen sisuksen. Nämä pullat kruunaavat kahvipöydän niin lastenkutsuilla kuin halloween-juhlissa.
Värikäs pullataikina
- 2 ½ dl kevytmaitoa
- 1 ps Dr. Oetker Kuivahiivaa
- 1 tl suolaa
- ½ dl sokeria
- 3 rkl Dr. Oetker Luomu Vaniljasokeria
- 600 g Sunnuntai Anni Helenan kakkuvehnäjauhoja
- 100 g pehmeää voita
- 1 tl Dr. Oetker Sinistä geeliväriä
- 1 tl Dr. Oetker Vihreää geeliväriä
- 1 tl Dr. Oetker Punaista geeliväriä
- 1 tl Dr. Oetker Keltaista elintarvikeväriä
Appelsiinitäyte
- 1 dl sokeria
- 100g voita
- 2 ps Dr. Oetker Appelsiinin kuoriraastetta
Valmistusohje
Pullataikina: Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva. Lisää suola, sokeri ja vaniljasokeri. Lisää kolmannes jauhoista ja vatkaa taikinaan ilmaa. Lisää jauhoja pienissä erissä voimakkaasti vaivaten. Lisää pehmeä voi pieninä kuutioina loppuvaiheessa yhdessä loppujen jauhojen kanssa. Jaa taikina neljään osaan ja lisää kuhunkin oma värinsä. Vaivaa taikina tasaisen väriseksi. Anna taikinoiden kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
Valmistus: Kauli taikinat 35x20 cm -kokoisiksi levyiksi. Nosta levyt päällekkäin levittäen aina väliin 1/3 täytteestä. Leikkaa levystä 2 cm levyisiä, 20 cm pitkiä nauhoja. Kierrä nauhat spiraaleiksi ja nosta väljästi uuni pelleille. Anna kohota 15–30 minuuttia. Paista 185 asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nopeat kalkkunawrapit
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka