Juhlapullat

Nämä ovat mukavatekoisia pullia: kohotetaan vain kerran hieman pidemmän aikaa.

n. 40 kpl

  • 200 g voisulaa
  • 2 dl maitoa
  • 2 kananmunaa
  • 50 g hiivaa
  • 3 rkl kidesokeria
  • ½ tl suolaa
  • 8-10 dl vehnäjauhoja

Täyte

  • 100 g pehmeää voita
  • 2 dl tomusokeria
  • 2 tl jauhettua kardemummaa
  • 1 kananmuna penslaukseen
  • raesokeria

Valmistusohje

1. Sulata voi, lisää maito ja kuumenna 37 asteeseen. Liuota hiiva nesteeseen. Työstä mukaan loput ainekset, viimeiseksi niin paljon jauhoja että saat notkean taikinan. Jaa taikina kahteen osaan ja kaulitse osat heti pitkulaisiksi levyiksi jauhotetulla alustalla.

2. Levitä levyille voita, sihtaa päälle tomusokeria ja kardemummaa. Kääri kokoon, leikkaa paloiksi ja laita palat paperivuokiin. Anna kohota liinan alla n. 1 ½ tuntia.

3. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Penslaa munalla, ripottele päälle raesokeria ja paista uunin keskitasolla n. 10 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.