Kanakeitto wakame-levän kera

Japanilaisen ruoan maut ovat tavallisesti puhtaita ja selkeitä. Niin tämänkin kanakeiton, joka on saanut inspiraationsa japanilaisesta keittiöstä. Wakame-levää voit ostaa aasialaiskaupoista. Keitetty jasmiiniriisi sopii keiton lisäkkeeksi, jos haluaa siitä vähän ruokaisampaa.

Neljälle

  • 400 g luutonta broilerinlihaa
  • 200 g kuivattua wakame-levää
  • 1 punainen paprika
  • 2 rkl neutraalia öljyä
  • 1 omena
  • 1 porkkana
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sipuli
  • 5 dl kanalientä
  • 1 dl japanilaista soijakastiketta
  • 2 rkl fariinisokeria
  • ½ purjo
  • 2 rkl seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Laita wakame-levät likoon. Halkaise omena, poista siemenkota ja kuutioi malto. Kuori porkkana ja kuutioi myös se. Kuori valkosipulinkynnet ja hienonna pieneksi. Kuori ja silppua sipuli. Puhdista ja suikaloi purjo hienoksi.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Halkaise paprika ja poista siemenet. Aseta paprika uunin ylimmälle tasolle 12 minuutiksi. Ota paprika uunista, kun kuori on mustunut ja rakkulainen ja laita muovipussiin. Jonkin ajan kuluttua saat irrotettua paprikan kuoren helposti. Suikaloi sen jälkeen malto.

3. Kuullota omena- ja porkkanakuutioita sekä valkosipuli- ja sipulisilppua öljyssä. Lisää kanaliemi, soija ja fariinisokeri. Anna kiehua hiljalleen. Ota levät liosta, purista niistä vesi ja lisää keittoon kiehumaan. Lisää sitten broilerisuikaleet ja anna poreilla hiljaisella lämmöllä 5 minuuttia. Kauho keitto lämmitettyihin tarjoilukulhoihin. Koristele suikaloidulla paprikalla ja purjolla sekä seesaminsiemenillä. Tarjoile halutessasi ohessa keitettyä jasmiiniriisiä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!