Bulgogi-liha ja happamet vihannekset
Bulgogi on nimeltään tämä Etelä-Korean kansallisruoka. Nimi tulee sanoista liha ja tuli. Lihan täytyy marinoitua ainakin 3 tuntia, jotta siihen tulisi juuri oikea maku. Vihannekset joko suikaloidaan tai viipaloidaan. Ja riisiä – totta kai – tarjotaan pienistä kulhoista.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Kuudelle
- 800 g entrecôtea
- (paperinohuina viipaleina)
- 1 tl seesamiöljyä
- rypsiöljyä paistamiseen
- 125 g lanttua
- 125 g porkkanaa
- 125 g retikkaa
- 125 g kurkkua
Lihamarinadi
- 10-15 valkosipulinkynttä
- 4 rkl purjosilppua
- 1 rkl rouhittua mustapippuria
- 3/4 dl japanilaista soijaa
- 2 rkl sokeria
- 2 rkl seesamiöljyä
Vihannesmarinadi
- 1 punainen chili
- 1 rkl purjosilppua
- 2 tl etikkaa
- 2 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- 2 valkosipulinkynttä
Tarjoiluun
- keitettyä riisiä
Valmistusohje
1. Lihamarinadi: kuori ja purista valkosipulinkynnet kulhoon. Suikaloi purjo ja lisää se kulhoon, samoin kuin mustapippurirouhe, soija, sokeri sekä seesamiöljy ja sekoita kunnolla. Leikkaa lihaviipaleet suupaloiksi ja sekoita marinadiin tai laita liha muovipussiin ja marinadi päälle. Laita liha marinoitumaan jääkaappiin vähintään 3 tunniksi, mielellään yön yli.
2. Vihannesmarinadi: Halkaise chili pitkittäin, poista siemenet ja suikaloi palko. Sekoita yhteen chili- ja purjosilppu, etikka, sokeri ja suola. Purista joukkoon valkosipulinkynnet. Viipaloi tai suikaloi vihannekset ja kaada marinadi niiden päälle. Anna marinoitua vähintään puoli tuntia.
3. Kuumenna vähän öljyä paistinpannussa ja ruskista lihat nopeasti pienissä erissä. Paista myös vihannekset aivan kevyesti. Tarjoile heti keitetyn riisin kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Taivaallinen omenahillo
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka