Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Bulgogi-liha ja happamet vihannekset

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Kuudelle

  • 800 g entrecôtea
  • (paperinohuina viipaleina)
  • 1 tl seesamiöljyä
  • rypsiöljyä paistamiseen
  • 125 g lanttua
  • 125 g porkkanaa
  • 125 g retikkaa
  • 125 g kurkkua

Lihamarinadi

  • 10-15 valkosipulinkynttä
  • 4 rkl purjosilppua
  • 1 rkl rouhittua mustapippuria
  • 3/4 dl japanilaista soijaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl seesamiöljyä

Vihannesmarinadi

  • 1 punainen chili
  • 1 rkl purjosilppua
  • 2 tl etikkaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2 valkosipulinkynttä

Tarjoiluun

  • keitettyä riisiä

Valmistusohje

1. Lihamarinadi: kuori ja purista valkosipulinkynnet kulhoon. Suikaloi purjo ja lisää se kulhoon, samoin kuin mustapippurirouhe, soija, sokeri sekä seesamiöljy ja sekoita kunnolla. Leikkaa lihaviipaleet suupaloiksi ja sekoita marinadiin tai laita liha muovipussiin ja marinadi päälle. Laita liha marinoitumaan jääkaappiin vähintään 3 tunniksi, mielellään yön yli.

2. Vihannesmarinadi: Halkaise chili pitkittäin, poista siemenet ja suikaloi palko. Sekoita yhteen chili- ja purjosilppu, etikka, sokeri ja suola. Purista joukkoon valkosipulinkynnet. Viipaloi tai suikaloi vihannekset ja kaada marinadi niiden päälle. Anna marinoitua vähintään puoli tuntia.

Bulgogi on nimeltään tämä Etelä-Korean kansallisruoka. Nimi tulee sanoista liha ja tuli. Lihan täytyy marinoitua ainakin 3 tuntia, jotta siihen tulisi juuri oikea maku. Vihannekset joko suikaloidaan tai viipaloidaan. Ja riisiä – totta kai – tarjotaan pienistä kulhoista.

3. Kuumenna vähän öljyä paistinpannussa ja ruskista lihat nopeasti pienissä erissä. Paista myös vihannekset aivan kevyesti. Tarjoile heti keitetyn riisin kera.

Lisää aiheesta:

Jogurtissa marinoidut broilerivartaatBroileri-pot-au-feuRapucurryKikhernepata kuskusin keraSouvlakivartaat salaattipedilläKanakeitto wakame-levän kera
KorealaistaEntrecôteKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatLiharuoka