Hellapoliisin kermainen kanakeitto
Kermainen kanakeitto sopii kaikkiin vuodenaikoihin! Valmista keitto arkeen tai rentoihin juhliin, ja tarjoa seuraksi tuoretta leipää.
Kermainen kanakeitto (6 annosta)
- 2 rkl öljyä
- 500 g broilerinfileesuikaleita
- ½ tl suolaa
- 1 iso sipuli
- 2 porkkanaa
- 200 g palsternakkaa
- 150 g juuriselleriä
- 250 g parsakaalia
- 1 kg perunaa
- n. 1 ½ l vettä
- 2 kasvisliemikuutiota tai fondia
- 10 maustepippuria
- 2 laakerinlehteä
- 2 dl kuohukermaa
- 200 g sulatejuustoa
- lehtipersiljaa
Valmistusohje
Aloita esikäsittelemällä kasvikset. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori palsternakka, juuriselleri, parsakaali ja perunat. Paloittele ne sopiviksi suupaloiksi.
Kuumenna öljy kattilassa ja paista broilerinfileesuikaleet kauttaaltaan. Mausta suolalla. Lisää kasvikset ja kääntele hetki.
Laske vettä päälle sen verran, että kasvikset peittyvät. Lisää kasvisliemikuutiot tai fondi, maustepippurit ja laakerinlehdet. Anna kiehua hiljalleen, kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä. Lisää kuohukerma ja sulatejuusto. Kuumenna.
Tarkista maku. Ripottele joukkoon hienonnettua lehtipersiljaa. Tarjoa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa