Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hellapoliisin kermainen kanakeitto

Hellapoliisi/Kati Jaakonen
Julkaistu 23.04.2018 16:05

MTV LIFESTYLE

Kermainen kanakeitto sopii kaikkiin vuodenaikoihin! Valmista keitto arkeen tai rentoihin juhliin, ja tarjoa seuraksi tuoretta leipää.

Kermainen kanakeitto (6 annosta)

  • 2 rkl öljyä
  • 500 g broilerinfileesuikaleita
  • ½ tl suolaa
  • 1 iso sipuli
  • 2 porkkanaa
  • 200 g palsternakkaa
  • 150 g juuriselleriä
  • 250 g parsakaalia
  • 1 kg perunaa
  • n. 1 ½ l vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota tai fondia
  • 10 maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 200 g sulatejuustoa
  • lehtipersiljaa

Valmistusohje

Aloita esikäsittelemällä kasvikset. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori palsternakka, juuriselleri, parsakaali ja perunat. Paloittele ne sopiviksi suupaloiksi.

Kuumenna öljy kattilassa ja paista broilerinfileesuikaleet kauttaaltaan. Mausta suolalla. Lisää kasvikset ja kääntele hetki.

Laske vettä päälle sen verran, että kasvikset peittyvät. Lisää kasvisliemikuutiot tai fondi, maustepippurit ja laakerinlehdet. Anna kiehua hiljalleen, kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä. Lisää kuohukerma ja sulatejuusto. Kuumenna.

Tarkista maku. Ripottele joukkoon hienonnettua lehtipersiljaa. Tarjoa!

Lisää aiheesta:

Makujen aamu: Ponzulla maustettu lohikeittoHellapoliisin karitsanjauheliha-juuressoselaatikkoRisottoa parsallaSaaristolaissoppaSahramikeitto simpukoillaSamettinen broilerikeitto
HellapoliisiPääruoatKanakeittoKeitot

Tuoreimmat aiheesta

Hellapoliisi
  • 24.05.202419:51
    Kevään juhlat

    Banoffee kipoissa

  • 24.05.202419:48
    Pannacotta

    Ruusupannacotta

  • 15.12.202313:17
    Tahnat

    Savuporotahna

  • 13.12.202314:56
    Cocktail alkupalat

    Helpot cocktailpalat

  • 13.11.202313:31
    Hillot

    Persikkachutney