Hellapoliisin kermainen kanakeitto
Kermainen kanakeitto sopii kaikkiin vuodenaikoihin! Valmista keitto arkeen tai rentoihin juhliin, ja tarjoa seuraksi tuoretta leipää.
Kermainen kanakeitto (6 annosta)
- 2 rkl öljyä
- 500 g broilerinfileesuikaleita
- ½ tl suolaa
- 1 iso sipuli
- 2 porkkanaa
- 200 g palsternakkaa
- 150 g juuriselleriä
- 250 g parsakaalia
- 1 kg perunaa
- n. 1 ½ l vettä
- 2 kasvisliemikuutiota tai fondia
- 10 maustepippuria
- 2 laakerinlehteä
- 2 dl kuohukermaa
- 200 g sulatejuustoa
- lehtipersiljaa
Valmistusohje
Aloita esikäsittelemällä kasvikset. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori palsternakka, juuriselleri, parsakaali ja perunat. Paloittele ne sopiviksi suupaloiksi.
Kuumenna öljy kattilassa ja paista broilerinfileesuikaleet kauttaaltaan. Mausta suolalla. Lisää kasvikset ja kääntele hetki.
Laske vettä päälle sen verran, että kasvikset peittyvät. Lisää kasvisliemikuutiot tai fondi, maustepippurit ja laakerinlehdet. Anna kiehua hiljalleen, kunnes kasvikset ovat sopivan kypsiä. Lisää kuohukerma ja sulatejuusto. Kuumenna.
Tarkista maku. Ripottele joukkoon hienonnettua lehtipersiljaa. Tarjoa!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta