Harri Syrjäsen thaimaalainen kanakeitto

bb1f618e-ed76-4508-bdac-0f5af0ee272f
Harri Syrjänen

Tv-kokin mausteinen red curry -kanakeitto sopii talveen!

Ainekset

  • 300 g broilerin sisäfilee
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 8 dl mietoa kanalientä
  • (1 punainen chili)
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen paprika
  • 6 kaffirlimen lehteä
  • 1 lime
  • pala inkivääriä
  • nippu kevätsipulia
  • 50g lasinuudelia
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 1 rkl punaista currytahnaa
  • kourallinen basilikanlehtiä
  • kourallinen korianteria

Valmistusohje

Näin valmistuu Harri Syrjäsen thaimaalainen kanakeitto:

  1. Leikkaa paprika paloiksi. Leikkaa kevätsipuli. Kuori ja pilko inkivääri suikaleiksi. Leikkaa valkosipuli siivuiksi.
  2. Pilko chili renkaiksi (jos et halua liian tulista, tämän voi jättää pois). Raasta limen kuori ja halkaise lime.
  3. Silppua korianteri ja basilika (irrota basilikanlehdet varresta, varsi tuo kitkeryyttä).
  4. Kaada öljyä kasariin ja lisää broileri, inkivääri, currytahna, valkosipulit ja ruokosokeri. Sekoita ja freesaa pari minuuttia.
  5. Lisää kanaliemi ja kookosmaito ja kiehauta. Lisää kaffirlime, raastettu limen kuori, kevätsipuli, chili, kalaliemi ja nuudeli, keitä hiljaa hymyillen noin 4 minuuttia.
  6. Purista vielä lopuksi limen mehu ja sekoita lempeästi. Lisää korianteri ja basilika lopuksi joukkoon ja tarjoile.

Lisää reseptejä löydät Harri Syrjäsen Instagram-tililtä!

Parhaat ruokaohjelmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja