Julkaistu
Tv-kokin mausteinen red curry -kanakeitto sopii talveen!
Ainekset
- 300 g broilerin sisäfilee
- 2 dl kookosmaitoa
- 8 dl mietoa kanalientä
- (1 punainen chili)
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 punainen paprika
- 6 kaffirlimen lehteä
- 1 lime
- pala inkivääriä
- nippu kevätsipulia
- 50g lasinuudelia
- 1 rkl kalakastiketta
- 1 rkl ruokosokeria
- 1 rkl punaista currytahnaa
- kourallinen basilikanlehtiä
- kourallinen korianteria
Valmistusohje
Näin valmistuu Harri Syrjäsen thaimaalainen kanakeitto:
- Leikkaa paprika paloiksi. Leikkaa kevätsipuli. Kuori ja pilko inkivääri suikaleiksi. Leikkaa valkosipuli siivuiksi.
- Pilko chili renkaiksi (jos et halua liian tulista, tämän voi jättää pois). Raasta limen kuori ja halkaise lime.
- Silppua korianteri ja basilika (irrota basilikanlehdet varresta, varsi tuo kitkeryyttä).
- Kaada öljyä kasariin ja lisää broileri, inkivääri, currytahna, valkosipulit ja ruokosokeri. Sekoita ja freesaa pari minuuttia.
- Lisää kanaliemi ja kookosmaito ja kiehauta. Lisää kaffirlime, raastettu limen kuori, kevätsipuli, chili, kalaliemi ja nuudeli, keitä hiljaa hymyillen noin 4 minuuttia.
- Purista vielä lopuksi limen mehu ja sekoita lempeästi. Lisää korianteri ja basilika lopuksi joukkoon ja tarjoile.
Lisää reseptejä löydät Harri Syrjäsen Instagram-tililtä!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.