Näin valmistuu Harri Syrjäsen thaimaalainen kanakeitto 1:00

Harri Syrjäsen thaimaalainen kanakeitto

Kanakeitto thaimaalaiseen tapaan valmistuu helposti. Katso valmistusvaiheet videolta!

Tv-kokin mausteinen red curry -kanakeitto sopii talveen!

Ainekset

  • 300 g broilerin sisäfilee
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 8 dl mietoa kanalientä
  • (1 punainen chili)
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen paprika
  • 6 kaffirlimen lehteä
  • 1 lime
  • pala inkivääriä
  • nippu kevätsipulia
  • 50g lasinuudelia
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl ruokosokeria
  • 1 rkl punaista currytahnaa
  • kourallinen basilikanlehtiä
  • kourallinen korianteria

Valmistusohje

Näin valmistuu Harri Syrjäsen thaimaalainen kanakeitto:

  1. Leikkaa paprika paloiksi. Leikkaa kevätsipuli. Kuori ja pilko inkivääri suikaleiksi. Leikkaa valkosipuli siivuiksi.
  2. Pilko chili renkaiksi (jos et halua liian tulista, tämän voi jättää pois). Raasta limen kuori ja halkaise lime.
  3. Silppua korianteri ja basilika (irrota basilikanlehdet varresta, varsi tuo kitkeryyttä).
  4. Kaada öljyä kasariin ja lisää broileri, inkivääri, currytahna, valkosipulit ja ruokosokeri. Sekoita ja freesaa pari minuuttia.
  5. Lisää kanaliemi ja kookosmaito ja kiehauta. Lisää kaffirlime, raastettu limen kuori, kevätsipuli, chili, kalaliemi ja nuudeli, keitä hiljaa hymyillen noin 4 minuuttia.
  6. Purista vielä lopuksi limen mehu ja sekoita lempeästi. Lisää korianteri ja basilika lopuksi joukkoon ja tarjoile.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.