Kanakeitto palsternakalla
Voit myös keittää sopan, antaa sen jäähtyä ja kuoria pois rasva, ja sitten tarjoilla liemi vastakeitetyn pastan ja pienten, tuoreiden vihannesten kanssa. Kananlihat säästät ja tarjoilet curryn kanssa paistettuina seuraavana päivänä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 keittokana tai broileri, iso
- 1 pala juuriselleriä
- 2-3 lehtisellerin tai persiljan vartta
- 3-4 porkkanaa
- 2 kelta- tai punasipulia
- 2 palsternakkaa
- 1 pala lanttua
- 1 laakerinlehti
- kokonaisia valkopippureita
- suolaa
Valmistusohje
1. Kuori ja puhdista kaikki juurekset. Paloittele ne pienemmiksi paloiksi. Keitä vettä suuressa kattilassa. Lisää kana ja kaikki vihannekset. Tarkista, ettei kanan sisällä ole pussia kaikkien sisälmysten kera, poista se siinä tapauksessa.
2. Keitä kanaa miedolla lämmöllä vähintään 2 tuntia tai kunnes liha on mureaa. Kuori vaahto huolellisesti välillä.
3. Siivilöi keitto ja mausta suolalla ja pippurilla tai liemitiivisteellä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan