Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Broileri-pot-au-feu

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 4 broilerin koipi-reisipalaa
  • 12-16 pientä perunaa
  • 1 laakerinlehti
  • 1 maustemitta kuivattua timjamia
  • 1 pala juuriselleriä
  • 2 porkkanaa
  • 5 cm purjoa
  • 2-3 salottisipulia
  • 1 fenkoli
  • 50 g sokeriherneitä
  • 8 vihreää parsaa
  • suolaa ja valkopippuria

Rosépippurivoi

  • 100 g voita
  • 1 rkl rosépippuria
  • 1 rkl tuoretta salviasilppua

Valmistusohje

1. Kuori ja kuutioi juuriselleri. Kuori ja viipaloi toinen porkkana lanteiksi. Puhdista purjo ja suikaloi se. Kuori perunat. Pane broileripalat, laakerinlehti, selleri, timjami, porkkana, purjo ja perunat kattilaan. Kaada päälle vettä, niin että ainekset peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen kannen alla 20 minuuttia. Nosta broileripalat ja perunat pois kattilasta ja laita syrjään odottamaan. Siivilöi liemi puhtaaseen kattilaan.

2. Kuori salottisipulit ja toinen porkkana. Pieni ne ja fenkoli palasiksi. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja keitä vihannekset pehmeiksi, noin 15 minuuttia. Puhdista sokeriherneet ja parsat ja pane ne kiehumaan loppupuolella muutamaksi minuutiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Jo tuhansia vuosia ihmiskunta on keittänyt lihaa ja kasviksia isossa padassa. Pot-au-feu on ikivanha ruokalaji ranskalaisesta keittiöstä. Tuolloin ruokapata riippui koukusta tulen yllä ja koko ateria valmistui kerralla. Nimi Pot-au-feu tarkoittaa juuri pataa tulella.

3. Rosépippurivoi: Sekoita huoneenlämpöinen voi, rosépippurit ja salvia ja vatkaa voimakkaasti.

4. Leikkaa broilerin liha irti luista ja laita lihat ja perunat takaisin liemeen. Jaa pataa neljälle lämmitetylle syvälle lautaselle ja laita maustevoinokareet pinnalle. Tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

Kana-pot-au-feuBroileri-pot-au-feu krutonkien keraBroilerinkoipireidet sitruunakastikkeessaHäränliemi ja frikadellitChutneykanaa salaattipedilläKanakeitto wakame-levän kera
BroileriKananmunatonGluteenitonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Broileri
  • 04.05.202010:22
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Broileripyörykät – Kari Aihisen helppo resepti

  • 09.04.202010:53
    Uunibroileri

    Pirikanaa Hans Välimäen tapaan eli piri-piri -broileria

  • 31.03.202010:56
    Aasialainen ruoka

    Helppo cashew-kanakastike

  • 12.03.202012:19
    Uunibroileri

    Maitokana Jamie Oliverin tapaan – "Kaikkien aikojen paras kanaresepti"

  • 10.02.202012:26
    Kanapasta

    Katin salmiakkikanapasta – helppo broileriruoka, joka ei jätä ketään kylmäksi