Mainos
Mainos

Jo tuhansia vuosia ihmiskunta on keittänyt lihaa ja kasviksia isossa padassa. Pot-au-feu on ikivanha ruokalaji ranskalaisesta keittiöstä. Tuolloin ruokapata riippui koukusta tulen yllä ja koko ateria valmistui kerralla. Nimi Pot-au-feu tarkoittaa juuri pataa tulella.

Neljälle

  • 4 broilerin koipi-reisipalaa
  • 12-16 pientä perunaa
  • 1 laakerinlehti
  • 1 maustemitta kuivattua timjamia
  • 1 pala juuriselleriä
  • 2 porkkanaa
  • 5 cm purjoa
  • 2-3 salottisipulia
  • 1 fenkoli
  • 50 g sokeriherneitä
  • 8 vihreää parsaa
  • suolaa ja valkopippuria

Rosépippurivoi

  • 100 g voita
  • 1 rkl rosépippuria
  • 1 rkl tuoretta salviasilppua

Valmistusohje

1. Kuori ja kuutioi juuriselleri. Kuori ja viipaloi toinen porkkana lanteiksi. Puhdista purjo ja suikaloi se. Kuori perunat. Pane broileripalat, laakerinlehti, selleri, timjami, porkkana, purjo ja perunat kattilaan. Kaada päälle vettä, niin että ainekset peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen kannen alla 20 minuuttia. Nosta broileripalat ja perunat pois kattilasta ja laita syrjään odottamaan. Siivilöi liemi puhtaaseen kattilaan.

2. Kuori salottisipulit ja toinen porkkana. Pieni ne ja fenkoli palasiksi. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja keitä vihannekset pehmeiksi, noin 15 minuuttia. Puhdista sokeriherneet ja parsat ja pane ne kiehumaan loppupuolella muutamaksi minuutiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

3. Rosépippurivoi: Sekoita huoneenlämpöinen voi, rosépippurit ja salvia ja vatkaa voimakkaasti.

4. Leikkaa broilerin liha irti luista ja laita lihat ja perunat takaisin liemeen. Jaa pataa neljälle lämmitetylle syvälle lautaselle ja laita maustevoinokareet pinnalle. Tarjoile heti.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.