Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Venäläinen lohikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton

Neljälle

  • 500 g lohta ruotoineen
  • 1 ½ l kalalientä
  • 1 purjo
  • 1 iso nippu persiljaa
  • 1 keltasipuli
  • 1 porkkana
  • ¼ juuriselleri
  • 1 pieni lohko keräkaalia
  • 1 rkl voita
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 hienonnettua valkosipulinkynttä
  • 4 rkl kapriksia
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 20 viipaloitua vihreää oliivia
  • 8 pientä, tuoretta timjaminoksaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • kermaviiliä tai smetanaa tarjoiluun

Valmistusohje

1. Fileoi lohi ohuella, terävällä veitsellä. Leikkaa nahka pois fileistä ja kuutioi lohi sentinkokoisiksi paloiksi. Leikkaa irti purjon vihreä osa ja persiljanvarret. Kuori sipuli ja leikkaa se muutamiksi paloiksi.

2. Kuumenna kalaliemi kiehuvaksi, lisää lohen ruodot ja nahka, purjon vihreä osa, persiljanvarret sekä sipuli, keitä hiljalleen 15 minuuttia.

3. Puhdista ja kuutioi porkkana ja selleri, suikaloi kaali ja viipaloi purjon valkea osa. Paista vihanneksia padassa tai kattilassa muutama minuutti voissa ilman että ne saavat väriä. Lisää valkosipuli ja tomaattipyree ja paista vielä muutama minuutti.

Alunperin tämä keitto kehitettiin, jotta lohen nahka, ruodot ja pää eivät menisi hukkaan, mutta kuten monen yksinkertaisen ruokalajin kanssa on käynyt, tästä tuli pian ylellinen suosikkiruoka hienoissa ravintoloissa. Keitto tarjoillaan kermaviilin tai smetanan kera.

4. Sekoita, siivilöi kalaliemi mukaan vihannesseokseen ja keitä hiljaa 5-8 minuuttia. Hienonna persilja (n. 1 dl). Lisää viini, lohikuutiot, oliivit, kaprikset ja persilja. Kuumenna kiehuvaksi, anna poreilla hiljaa n. 5 minuuttia ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Venäläinen lohikeitto kapriksen keraVälimeren kuhaaSaaristolaissoppaThiebou Diene, kalaa kasvisriisipedilläMustasilmäpapuja sienten keraMademuhennos
LohikeittoKevytKananmunatonKeventäjätPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lohikeitto
  • 07.05.202409:18
    Kala

    Eemeli Väyrysen lohikeitto

  • 05.05.202210:31
    Kalakeitto

    Maailman paras lohikeitto – lisää keiton joukkoon Linnean salainen raaka-aine

  • 21.02.202212:57
    Keitot

    Harri Syrjäsen lohiseljanka

  • 04.02.202211:09
    Keitot

    Harri Syrjäsen lohikeitto

  • 14.06.202109:02
    Kalakeitto

    Kermainen lohikeitto – paras lohikeitto valmistuu savulohesta