Kalafilee perunasosepedillä
Kun aterian pitää valmistua nopeasti, kala on ratkaisu. Sitä paitsi se on sekä hyvää että terveellistä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 600 g seitifileetä
- 2 rkl vehnäjauhoa
- suolaa ja valkopippuria
- voita paistamiseen
Perunasose
- 1 kg jauhoisia perunoita
- 2 rkl voita
- 1 dl maitoa
- suolaa ja valkopippuria
Tarjoiluun
- vihanneskuutioita
- tillisilppua
Valmistusohje
1. Perunasose: Kuori ja keitä perunat pehmeiksi. Survo perunoita aluksi käsivoimin ja ota sitten avuksi sähkövatkain. Lisää voi ja kuumaa maitoa, kunnes soseen koostumus on sopiva. Vatkaa kuohkeaksi. Suolaa ja pippuroi.
2. Ripota jauhot kalafileiden pinnalle ja paista ne voissa muutama minuutti puoleltaan kauniin ruskeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Tarjoile kalat perunasoseen päällä. Sirottele pinnalle vihanneskuutioita ja tillisilppua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa