Omenasilakat perunamuusin kera

Omenaraasteella ja purjolla täytetyt silakkafileet ovat sekä hyvän makuisia että täynnä vitamiineja. Tuoreet silakat maistuvat parhailta, mutta voit käyttää myös pakastekalaa. Muista siinä tapauksessa ensin sulattaa kalat.

Neljälle

  • 600 g perattuja silakkafileitä
  • ½ purjo
  • 1 omena
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl ruisjauhoja
  • voita paistamiseen
  • 8 keskikokoista perunaa
  • 2 dl kuumaa maitoa
  • 1 rkl voita
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Sekoita ruisjauhot ja suola. Ripottele seos voipaperille. Raasta omena karkeasti. Huuhdo, puhdista ja suikaloi purjo. Sekoita omena ja purjo.

2. Laita puolet silakkafileistä jauhoseokseen nahkapuoli alaspäin. Levitä täyte kaloille ja laita loput fileet päälle, nahkapuoli ylöspäin. Paina kiinni ja kääntele jauhoseoksessa.

3. Kuori perunat. Paloittele ne ja keitä pehmeiksi. Muussaa sähkövatkaimella, kaada mukaan lämmin maito vähän kerrallaan samalla hiljaa vatkaten. Lisää voi ja mausteet, vatkaa ilmavaksi muusiksi.

4. Paista silakat kullanruskeiksi voissa keskilämmöllä, yksi puoli kerrallaan. Tarjoile muusin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja