Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Omenasilakat perunamuusin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 600 g perattuja silakkafileitä
  • ½ purjo
  • 1 omena
  • 2 tl suolaa
  • 1 dl ruisjauhoja
  • voita paistamiseen
  • 8 keskikokoista perunaa
  • 2 dl kuumaa maitoa
  • 1 rkl voita
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Sekoita ruisjauhot ja suola. Ripottele seos voipaperille. Raasta omena karkeasti. Huuhdo, puhdista ja suikaloi purjo. Sekoita omena ja purjo.

2. Laita puolet silakkafileistä jauhoseokseen nahkapuoli alaspäin. Levitä täyte kaloille ja laita loput fileet päälle, nahkapuoli ylöspäin. Paina kiinni ja kääntele jauhoseoksessa.

3. Kuori perunat. Paloittele ne ja keitä pehmeiksi. Muussaa sähkövatkaimella, kaada mukaan lämmin maito vähän kerrallaan samalla hiljaa vatkaten. Lisää voi ja mausteet, vatkaa ilmavaksi muusiksi.

4. Paista silakat kullanruskeiksi voissa keskilämmöllä, yksi puoli kerrallaan. Tarjoile muusin kera.

Omenaraasteella ja purjolla täytetyt silakkafileet ovat sekä hyvän makuisia että täynnä vitamiineja. Tuoreet silakat maistuvat parhailta, mutta voit käyttää myös pakastekalaa. Muista siinä tapauksessa ensin sulattaa kalat.

Lisää aiheesta:

Paistetut etikkasilakatPaistettuja silakoita persiljavoillaPaistetut silakat ja perunamuusiNils Emilin silakkalaatikkoPaneeratut silakatTäytetyt ryynimakkarat ja viipaleperunat
PerunamuusiSilakkapihvitKananmunatonLaktoositonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Perunamuusi
  • 21.09.202114:06
    Perunat

    Paras perunamuusi ikinä – Kapen puikulaperunamuusi

  • 11.06.202015:29
    Peruna

    Kari Aihisen pottuvoi – täydellisen helppo perunalisuke

  • 06.03.202009:18
    Lisäkeruoat

    Ranskalainen perunamuusi – Pommes de Terre Chantilly

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Emmentalmuusi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Vihreä perunamuusi