Turskakääröt mätikastikkeessa
Hyvän kalan kanssa ei tarvitse konstailla. Vähän kevyesti keitettyjä vihanneksia ja kunnon kastike, muuta ei tarvita.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 annosfileetä turskaa
- 1 nippu tilliä silputtuna
- purjon vihreä osa suikaleina
- 3 pientä porkkanaa suikaleina
- 1 lohko juuriselleriä suikaleina
- suolaa
Kastike
- 2 dl ranskankermaa
- 2 dl kermaviiliä
- 1 prk rasvakalanmätiä
- 2 rkl ruohosipulisilppua
Valmistusohje
1. Sekoita kastike ja anna sen maustua.
2. Keitä vihannekset tuskin pehmeiksi vähäsuolaisessa vedessä ja valuta.
3. Suolaa kalafileet. Ripota päälle tillisilppua ja taivuta fileet löysiksi kääröiksi. Pane ne voideltuun kasariin ja keitä miedolla lämmöllä 5-7 minuuttia. Ripottele vihannessuikaleet kalojen päälle ja tuo tarjolle kastikkeen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti