Turskakääröt mätikastikkeessa

Hyvän kalan kanssa ei tarvitse konstailla. Vähän kevyesti keitettyjä vihanneksia ja kunnon kastike, muuta ei tarvita.

Neljälle

  • 4 annosfileetä turskaa
  • 1 nippu tilliä silputtuna
  • purjon vihreä osa suikaleina
  • 3 pientä porkkanaa suikaleina
  • 1 lohko juuriselleriä suikaleina
  • suolaa

Kastike

  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 dl kermaviiliä
  • 1 prk rasvakalanmätiä
  • 2 rkl ruohosipulisilppua

Valmistusohje

1. Sekoita kastike ja anna sen maustua.

2. Keitä vihannekset tuskin pehmeiksi vähäsuolaisessa vedessä ja valuta.

3. Suolaa kalafileet. Ripota päälle tillisilppua ja taivuta fileet löysiksi kääröiksi. Pane ne voideltuun kasariin ja keitä miedolla lämmöllä 5-7 minuuttia. Ripottele vihannessuikaleet kalojen päälle ja tuo tarjolle kastikkeen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.