Vatkuli
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5665242/landscape16_9/515/290/ba7d00b5260f9b84035c29ab244b827b/jk/899187-1673.jpg)
Vatkuli eli kalopsi on kotiruoan klassikko.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 800 g naudan etuselkää
- 2 rkl voita
- 4 porkkanaa
- 2 keltasipulia
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 10 kokonaista maustepippuria
- 2 laakerinlehteä
- 5 dl häränlientä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuutioi liha 2x2 cm paloiksi. Ruskista ne erissä paistinpannussa ja laita pataan. Ruskista myös porkkanat ja sipulit ja laita ne mausteiden kera pataan. Ripottele päälle vehnäjauhot ja sekoita.
2. Kaada päälle liemi, kuumenna kiehuvaksi ja laita kansi päälle. Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes liha on mureaa, n. 1 tunti. Mausta suolalla ja pippurilla. Näin pitkälle voit valmistella ruoan etukäteen.
3. Kuumenna vatkuli juuri ennen tarjoilua. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja säilykepunajuurien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka