Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Vatkuli

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Vatkuli eli kalopsi on kotiruoan klassikko.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 800 g naudan etuselkää
  • 2 rkl voita
  • 4 porkkanaa
  • 2 keltasipulia
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 10 kokonaista maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 5 dl häränlientä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuutioi liha 2x2 cm paloiksi. Ruskista ne erissä paistinpannussa ja laita pataan. Ruskista myös porkkanat ja sipulit ja laita ne mausteiden kera pataan. Ripottele päälle vehnäjauhot ja sekoita.

2. Kaada päälle liemi, kuumenna kiehuvaksi ja laita kansi päälle. Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes liha on mureaa, n. 1 tunti. Mausta suolalla ja pippurilla. Näin pitkälle voit valmistella ruoan etukäteen.

3. Kuumenna vatkuli juuri ennen tarjoilua. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja säilykepunajuurien kera.

Lisää aiheesta:

Sitruunahaudutettua porsastaGulassiUnkarilainen paprikapataRuotsalainen kalopsiJauhelihapata juureksillaKalopsi keitetyillä perunoilla
NaudanlihapataKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Naudanlihapata
  • 12.01.202113:03
    Viiden jälkeen

    Tilliliha – helppo ja perinteinen ohje

  • 21.10.202011:53
    Liha

    Aito stroganoff – venäläisten liharuokien klassikko

  • 21.10.202009:07
    Karjalanpaisti

    Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Ananas-mangolihapata

  • 18.02.201300:00
    Kanapata

    Klassinen pot-au-feu