Vatkuli

Vatkuli eli kalopsi on kotiruoan klassikko.

Neljälle

  • 800 g naudan etuselkää
  • 2 rkl voita
  • 4 porkkanaa
  • 2 keltasipulia
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 10 kokonaista maustepippuria
  • 2 laakerinlehteä
  • 5 dl häränlientä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuutioi liha 2x2 cm paloiksi. Ruskista ne erissä paistinpannussa ja laita pataan. Ruskista myös porkkanat ja sipulit ja laita ne mausteiden kera pataan. Ripottele päälle vehnäjauhot ja sekoita.

2. Kaada päälle liemi, kuumenna kiehuvaksi ja laita kansi päälle. Hauduta miedolla lämmöllä, kunnes liha on mureaa, n. 1 tunti. Mausta suolalla ja pippurilla. Näin pitkälle voit valmistella ruoan etukäteen.

3. Kuumenna vatkuli juuri ennen tarjoilua. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja säilykepunajuurien kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.