Kalakeitto aiolilla
Herkullista pikaruokaa.
Neljälle
- noin 700 g kalafileetä
- 150 g katkarapuja
- 2 porkkanaa, viipaleina
- 1 pala juuriselleriä, kuutioina
- ½ purjo, viipaleina
- ½ g sahramia
- 2 kalaliemikuutiota
- 1 l vettä
- 1 laakerinlehti
- 4 mustapippuria
- hienonnettua tilliä
Aioli
- 3-5 valkosipulinkynttä
- ½ tl suolaa
- 2 munankeltuaista
- noin 2 dl oliiviöljyä
- suolaa ja pippuria
- halutessasi, hieman puristettua sitruunamehua
Valmistusohje
1. Laita vihannekset kattilaan. Murusta mukaan liemikuutiot ja lisää vesi. Lisää mausteet ja keitä hiljalleen kunnes porkkanat ovat lähes kypsiä.
2. Purista sillä aikaa valkosipulit kulhoon. Lisää suola ja keltuaiset yksi kerrallaan. Lisää öljy vähän kerrallaan samalla vatkaten, mausta mausteilla.
3. Lisää kalapalat ja katkaravut keittokattilaan ja keitä hiljalleen muutama minuutti kunnes kala on kypsää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa
-
Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen tonnikala-nachopelti