Kalakeitto aiolilla

Herkullista pikaruokaa.

Neljälle

  • noin 700 g kalafileetä
  • 150 g katkarapuja
  • 2 porkkanaa, viipaleina
  • 1 pala juuriselleriä, kuutioina
  • ½ purjo, viipaleina
  • ½ g sahramia
  • 2 kalaliemikuutiota
  • 1 l vettä
  • 1 laakerinlehti
  • 4 mustapippuria
  • hienonnettua tilliä

Aioli

  • 3-5 valkosipulinkynttä
  • ½ tl suolaa
  • 2 munankeltuaista
  • noin 2 dl oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • halutessasi, hieman puristettua sitruunamehua

Valmistusohje

1. Laita vihannekset kattilaan. Murusta mukaan liemikuutiot ja lisää vesi. Lisää mausteet ja keitä hiljalleen kunnes porkkanat ovat lähes kypsiä.

2. Purista sillä aikaa valkosipulit kulhoon. Lisää suola ja keltuaiset yksi kerrallaan. Lisää öljy vähän kerrallaan samalla vatkaten, mausta mausteilla.

3. Lisää kalapalat ja katkaravut keittokattilaan ja keitä hiljalleen muutama minuutti kunnes kala on kypsää.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!