Minestronekeittoa kanalla

Tämä on italialaista kotiruokaa parhaimmillaan. Jos haluat kasviskeiton, voit korvata kanan haluamillasi vihanneksilla, esimerkiksi sellerillä, herneillä tai palsternakalla.

Neljälle-kuudelle

  • noin 700 g kanapaloja
  • 2 kanaliemikuutiota
  • 1 ½ l vettä
  • suolaa
  • 8 maustepippuria
  • 1 keltasipuli
  • 8 mausteneilikkaa
  • 1 tl timjamia
  • 4 porkkanaa, paloina
  • 1 purjo, viipaleina
  • hienonnettua persiljaa
  • 2 dl pientä pastaa
  • raastettua parmesaanijuustoa

Valmistusohje

1. Laita kanapalat pataan, kaada päälle vesi ja suolaa. Kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto huolellisesti ja lisää liemikuutiot sekä mausteet. Neilikat pistelet kiinni sipuliin. Keitä 15 minuuttia.

2. Lisää vihannekset ja keitä 30 minuuttia. Laita pasta pataan loppua kohti. Nosta kanat padasta, irrota lihat luista ja laita lihat takaisin keittoon. Tarjoile höyryävän kuumana raastetun parmesaanin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!