Kala- ja äyriäispata
Julkaistu
Valitse kala tähän pataan saatavuuden mukaan, kaikki valkoiset, kiinteät lajit käyvät.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
6-8 hengelle
- 500 g kalafileetä paloina
- 1 pussi keitettyjä
- sinisimpukoita kuorineen
- 500 g katkarapuja kuorineen
- 3 sellerinvartta siivuina
- 2 dl purjoa suikaleina
- 1 valkosipulinkynsi silppuna
- 4 isoa perunaa lohkoina
- 4 valkopippuria
- 1 laakerinlehti
- 1 kalaliemikuutio
- 2 dl vettä
- persiljasilppua
- öljyä paistamiseen
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuullota vihanneksia hetki vähässä öljyssä padassa. Lisää pippurit, murenna joukkoon liemikuutio ja kaada päälle vesi.
2. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa kannen alla, kunnes vihannekset ovat melkein pehmeitä.
3. Lisää kalapalat ja äyriäiset ja keitä vielä 5 minuuttia. Mausta vielä mahdollisesti suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle persiljaa ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje