Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kala- ja äyriäispata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Valitse kala tähän pataan saatavuuden mukaan, kaikki valkoiset, kiinteät lajit käyvät.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

6-8 hengelle

  • 500 g kalafileetä paloina
  • 1 pussi keitettyjä
  • sinisimpukoita kuorineen
  • 500 g katkarapuja kuorineen
  • 3 sellerinvartta siivuina
  • 2 dl purjoa suikaleina
  • 1 valkosipulinkynsi silppuna
  • 4 isoa perunaa lohkoina
  • 4 valkopippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 1 kalaliemikuutio
  • 2 dl vettä
  • persiljasilppua
  • öljyä paistamiseen
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuullota vihanneksia hetki vähässä öljyssä padassa. Lisää pippurit, murenna joukkoon liemikuutio ja kaada päälle vesi.

2. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa kannen alla, kunnes vihannekset ovat melkein pehmeitä.

3. Lisää kalapalat ja äyriäiset ja keitä vielä 5 minuuttia. Mausta vielä mahdollisesti suolalla ja pippurilla. Ripottele pinnalle persiljaa ja tarjoile.

Lisää aiheesta:

Kalakeitto aiolillaRuokaisa kala-äyriäispataArkihieno turskapataPaprikakalaMaukas kalapataÄyriäisrisotto
Kala-äyriäispataKananmunatonGluteenitonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kala-äyriäispata
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Gumbo

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Keltainen kalacurry

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Punainen kala-äyriäispata

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Kala-katkarapupata

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Ruokaisa kala-äyriäispata