Liha-vihanneskeitto

Niitä suosiota hyvinmaustetulla keitolla, jossa on paljon lihaa ja vihanneksia. Tarjoa lisänä vielä hyvää leipää, niin päivällinen on täydellinen.

Kuudelle

  • 800 g luista lihaa,
  • lammasta tai nautaa
  • 2 l vettä
  • 3 lihaliemikuutiota
  • 4 porkkanaa siivuina
  • 1 sipuli siivuina
  • 2 palsternakkaa siivuina
  • 1 lohko juuriselleriä kuutioina
  • 1 purjo siivuina
  • 2 tl timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • 8 mustapippuria
  • 6 maustepippuria
  • 1 valkosipulinkynsi
  • persiljaa

Valmistusohje

1. Leikkaa liha pienemmiksi paloiksi. Kuumenna lihat luineen vähäsuolaisessa vedessä kiehuvaksi, kuori vaahto ja lisää liemikuutiot ja mausteet.

2. Keitä hiljaa 30 minuuttia. Lisää juurekset ja keitä kypsäksi. Ripota valmiin keiton pinnalle persiljasilppua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!