Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uuniturska

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Juuresliemessä uunissa kypsytetty turska on täydellistä painontarkkailijan ruokaa.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon

Neljälle

  • 600 g turskafileitä
  • 1 iso sipuli lohkoina
  • 1 pieni purjo siivuina
  • 1 porkkana siivuina
  • 2 sellerinvartta paloina
  • 3 dl vettä
  • 1 tl rakuunaa
  • 1 tl kirveliä
  • 1 laakerinlehti
  • sitruunamehua
  • suolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita kaikki vihannekset kattilaan, kaada vesi päälle ja lisää kaikki mausteet, paitsi sitruuna. Keitä vihannekset lähes kypsiksi. Nosta ne kattilasta ja keitä lientä kokoon puoleen.

2. Taita fileet pitkittäin kaksinkerroin ja aseta ne voideltuun uunivuokaan. Suolaa kevyesti. Sirota vihannekset fileiden päälle ja kaada kokoonkeitetty liemi joukkoon. Peitä foliolla ja kypsytä kalat uunissa noin 15 minuuttia. Purista ruokaan sitruunamehua ja tarjoile.

Lisää aiheesta:

Kylmä kanavatiPaprikakalaKeitetty häränrinta juuresten keraKala-juureskeittoRuotsalainen kalopsiUunissa keitetty kirjolohi
UunikalaKananmunatonGluteenitonLaktoositonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Uunikala
  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Saviruukkusilli

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Uunissa paahdettua siikaa ja uuniperunoita

  • 18.02.201300:00
    Kevyt

    Suolakuoressa paistettu kuha

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Nieriää voitaikinakuoressa pinaatin kera

  • 18.02.201300:00
    Japanilaista

    Uuniseiti ja kasvistempura