Uuniturska
Juuresliemessä uunissa kypsytetty turska on täydellistä painontarkkailijan ruokaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 600 g turskafileitä
- 1 iso sipuli lohkoina
- 1 pieni purjo siivuina
- 1 porkkana siivuina
- 2 sellerinvartta paloina
- 3 dl vettä
- 1 tl rakuunaa
- 1 tl kirveliä
- 1 laakerinlehti
- sitruunamehua
- suolaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita kaikki vihannekset kattilaan, kaada vesi päälle ja lisää kaikki mausteet, paitsi sitruuna. Keitä vihannekset lähes kypsiksi. Nosta ne kattilasta ja keitä lientä kokoon puoleen.
2. Taita fileet pitkittäin kaksinkerroin ja aseta ne voideltuun uunivuokaan. Suolaa kevyesti. Sirota vihannekset fileiden päälle ja kaada kokoonkeitetty liemi joukkoon. Peitä foliolla ja kypsytä kalat uunissa noin 15 minuuttia. Purista ruokaan sitruunamehua ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta