Kala- ja artisokkasalaatti
Jos sinulta jää keitettyä kalaa tähteeksi, voit käyttää sen tähän herkulliseen salaattiin, johon välimerellistä makua tuovat latva-artisokan herkulliset pohjat sekä oliivit.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 1 ruukku lehtisalaattia
- 300 g keitettyä kalafileetä
- 1 purkki latva-artisokanpohjia
- 1 punainen paprika
- ½ sipuli
- 1 dl vihreitä oliiveja
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- ½ dl oliiviöljyä
- suolaa ja mustapippuria
- ½nippua tilliä
Valmistusohje
1. Pilko kala palasiksi. Leikkaa artisokanpohjat suikaleiksi. Suikaloi myös paprika. Kuori ja suikaloi sipuli.
2. Pohjusta kaunis salaattivati salaatinlehdillä. Kerrostele niiden päälle vuorotellen kalaa, artisokanpohja, paprika ja sipulisuikaleita sekä oliiveja. Koristele tillillä.
3. Vatkaa yhteen viinietikka, öljy, suola ja pippuri. Valuta kastiketta salaatille juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa