Juusto- ja pekonitäytetyt uuniperunat
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5670950/landscape16_9/515/290/8095f9a5254357b68cb1206ad09c5d51/jg/899364-67.jpg)
Tähän ruokalajiin ei välttämättä tarvitse ostaa erikoista uuniperunalajiketta, tavalliset isot perunat käyvät hyvin, mieluiten jauhoisia perunoita. Jos ruokailijoita on monta, reseptin voi helposti kaksinkertaistaa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 uuniperunaa
- 1 dl juustoraastetta
- 140 g pekonia (1 paketti)
- muutama pisara tabascoa
- ½ tl oreganoa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pese perunat ja pistä niihin muutamia reikiä, jotta ne eivät räjähdä uunissa. Paista perunoita uunissa n. 1 tunti. Kuutioi ja paista pekoni, siirrä valmiiksi paistettu pekoni talouspaperille jotta ylimääräinen rasva valuu pois.
2. Nosta uunin lämpötilaa 275 asteeseen. Jaa perunat kahtia ja koverra niiden sisus. Muussaa perunasisus ja sekoita pekonin kanssa. Mausta tabascolla, oreganolla, suolalla ja pippurilla ja sekoita.
3. Täytä perunankuoret peruna-pekonimassalla, ripottele päälle juustoraastetta ja gratinoi uunissa 5-6 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka