Lohkoperunoita paahdettujen vihannesten ja fetan kera

Tämä on erittäin hyvänmakuinen, mutta käytännöllinen ateria. Ruoka valmistuu uunissa, jossa vihannekset, feta ja oliivit lisätään valmistumisajan mukaan. Jos laitat ruokaa suurelle porukalle, käytä isoa peltiä.

Neljälle

  • 8 perunaa tai 3 uuniperunaa
  • 1 munakoiso
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 punasipuli
  • 1 punainen paprika
  • 150 g fetajuustoa
  • 10 mustaa oliivia
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl yrttimausteita
  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Kuori ja lohko perunat, laita valmiit lohkot heti kylmään veteen. Käsiteltyäsi kaikki perunat, kaada pois vesi ja kuivaa perunalohkot huolellisesti puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Voitele uunipelti oliiviöljyllä, lado perunalohkot pellille ja laita 225-asteiseen uuniin yhteensä 25 minuutiksi.

2. Puhdista munakoiso, kesäkurpitsa ja paprika, kuori sipuli ja kuutioi ne kaikki. Kun perunat ovat olleet uunissa 10 minuuttia, lisää muut vihannekset niiden päälle.

3. Kuutioi fetajuusto ja lisää kuutiot peruna-vihannespellin päälle kun 10 minuuttia valmistusajasta on jäljellä. Ota pelti uunista, valuta päälle hieman oliiviöljyä ja ripottele päälle suola sekä yrttimausteet.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!