Lohkoperunoita paahdettujen vihannesten ja fetan kera

Tämä on erittäin hyvänmakuinen, mutta käytännöllinen ateria. Ruoka valmistuu uunissa, jossa vihannekset, feta ja oliivit lisätään valmistumisajan mukaan. Jos laitat ruokaa suurelle porukalle, käytä isoa peltiä.

Neljälle

  • 8 perunaa tai 3 uuniperunaa
  • 1 munakoiso
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1 punasipuli
  • 1 punainen paprika
  • 150 g fetajuustoa
  • 10 mustaa oliivia
  • 1 tl suolaa
  • 2 tl yrttimausteita
  • 2 rkl oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Kuori ja lohko perunat, laita valmiit lohkot heti kylmään veteen. Käsiteltyäsi kaikki perunat, kaada pois vesi ja kuivaa perunalohkot huolellisesti puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Voitele uunipelti oliiviöljyllä, lado perunalohkot pellille ja laita 225-asteiseen uuniin yhteensä 25 minuutiksi.

2. Puhdista munakoiso, kesäkurpitsa ja paprika, kuori sipuli ja kuutioi ne kaikki. Kun perunat ovat olleet uunissa 10 minuuttia, lisää muut vihannekset niiden päälle.

3. Kuutioi fetajuusto ja lisää kuutiot peruna-vihannespellin päälle kun 10 minuuttia valmistusajasta on jäljellä. Ota pelti uunista, valuta päälle hieman oliiviöljyä ja ripottele päälle suola sekä yrttimausteet.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja