Lohkoperunoita paahdettujen vihannesten ja fetan kera
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5655898/landscape16_9/515/290/79b51051e3c6a24ee3c4b630a56d9f09/CC/fetablock-9051.jpg)
Tämä on erittäin hyvänmakuinen, mutta käytännöllinen ateria. Ruoka valmistuu uunissa, jossa vihannekset, feta ja oliivit lisätään valmistumisajan mukaan. Jos laitat ruokaa suurelle porukalle, käytä isoa peltiä.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 8 perunaa tai 3 uuniperunaa
- 1 munakoiso
- 1 kesäkurpitsa
- 1 punasipuli
- 1 punainen paprika
- 150 g fetajuustoa
- 10 mustaa oliivia
- 1 tl suolaa
- 2 tl yrttimausteita
- 2 rkl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Kuori ja lohko perunat, laita valmiit lohkot heti kylmään veteen. Käsiteltyäsi kaikki perunat, kaada pois vesi ja kuivaa perunalohkot huolellisesti puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Voitele uunipelti oliiviöljyllä, lado perunalohkot pellille ja laita 225-asteiseen uuniin yhteensä 25 minuutiksi.
2. Puhdista munakoiso, kesäkurpitsa ja paprika, kuori sipuli ja kuutioi ne kaikki. Kun perunat ovat olleet uunissa 10 minuuttia, lisää muut vihannekset niiden päälle.
3. Kuutioi fetajuusto ja lisää kuutiot peruna-vihannespellin päälle kun 10 minuuttia valmistusajasta on jäljellä. Ota pelti uunista, valuta päälle hieman oliiviöljyä ja ripottele päälle suola sekä yrttimausteet.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka