Perunapaistos lenkkimakkaran kanssa
Käytä mielellään jauhoisia perunoita, niin saat tiiviin ja hyvän perunakakun. Makkaran sijaan voit päällystää ruoan esim. pekonilla tai kasslerilla.
Neljälle
- 1 kg perunoita
- 1 valkosipulinkynsi
- 150 g juustoraastetta
- suolaa ja pippuria
- 3-4 dl kermaa
- 500 g lenkkimakkaraa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat. Lado uunivuokaan kerroksittain perunaa, valkosipulia ja melkein kaikki juustoraaste ja mausta kerrokset suolalla ja pippurilla. Kaada päälle kermaa, niin että se lähes peittää.
2. Paista uunin keskitasolla, kunnes perunat alkavat pehmetä, noin 30 minuuttia.
3. Viipaloi makkara ja aseta siivut perunoiden päälle. Ripota pinnalle loppu juustoraaste ja paista vielä noin 10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta