Perunapaistos lenkkimakkaran kanssa
Käytä mielellään jauhoisia perunoita, niin saat tiiviin ja hyvän perunakakun. Makkaran sijaan voit päällystää ruoan esim. pekonilla tai kasslerilla.
Neljälle
- 1 kg perunoita
- 1 valkosipulinkynsi
- 150 g juustoraastetta
- suolaa ja pippuria
- 3-4 dl kermaa
- 500 g lenkkimakkaraa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat. Lado uunivuokaan kerroksittain perunaa, valkosipulia ja melkein kaikki juustoraaste ja mausta kerrokset suolalla ja pippurilla. Kaada päälle kermaa, niin että se lähes peittää.
2. Paista uunin keskitasolla, kunnes perunat alkavat pehmetä, noin 30 minuuttia.
3. Viipaloi makkara ja aseta siivut perunoiden päälle. Ripota pinnalle loppu juustoraaste ja paista vielä noin 10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan