Hasselbackan perunat on vuosikymmeniä vanha klassikkoresepti. Tukholmalan Djurgårdenissa sijaitsi aiemmin suosittu ravintola Hasselbacken, 1940-luvulla siitä tehtiin ravintolakoulu. Sota-aikana ruoanvalmistuksessa oltiin säästäväisiä. Peruna oli hyvä perusainesosa, ja näin keksittiin Hasselbackan perunat, jotka oppilaiden mukana levisivät koko Ruotsin ravintoloihin.
Ainekset
- 8-10 tasakokoista, kiinteää perunaa
- 100 g voita
- 1 tl suolaa
- 0,5 dl korppujauhoja
Valmistusohje
Hasselbackan perunat valmistuvat näin:
- Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pese ja/tai kuori perunat. Viipaloi ne osittain 3 mm viipaleiksi – älä leikkaa pohjaan asti, vaan perunoiden pitää pysyä kasassa. Vinkki: Laita peruna puulusikkaan ja viipaloi sen päällä.
- Laita perunat uuninkestävään vuokaan viillot ylöspäin. Sulata voi ja penslaa perunat hyvin. Paista uunissa noin 20 minuuttia.
- Penslaa voilla vielä kerran. Ripottele päälle suola ja korppujauhot. Paista vielä 15 minuuttia. Tarjoile esimerkiksi liharuokien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta