Mainos

Hasselbackan perunat – perinteinen ja hyvä klassikkoresepti

Hasselbackan perunat on vuosikymmeniä vanha klassikkoresepti. Tukholmalan Djurgårdenissa sijaitsi aiemmin suosittu ravintola Hasselbacken, 1940-luvulla siitä tehtiin ravintolakoulu. Sota-aikana ruoanvalmistuksessa oltiin säästäväisiä. Peruna oli hyvä perusainesosa, ja näin keksittiin Hasselbackan perunat, jotka oppilaiden mukana levisivät koko Ruotsin ravintoloihin.

Ainekset

  • 8-10 tasakokoista, kiinteää perunaa
  • 100 g voita
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 dl korppujauhoja

Valmistusohje

Hasselbackan perunat valmistuvat näin: 

  1.  Kuumenna uuni 225 asteeseen. Pese ja/tai kuori perunat. Viipaloi ne osittain 3 mm viipaleiksi – älä leikkaa pohjaan asti, vaan perunoiden pitää pysyä kasassa. Vinkki: Laita peruna puulusikkaan ja viipaloi sen päällä.
  2. Laita perunat uuninkestävään vuokaan viillot ylöspäin. Sulata voi ja penslaa perunat hyvin. Paista uunissa 20 minuuttia.
  3.  Ripottele päälle suola ja korppujauhot. Paista vielä 15 minuuttia. Penslaa voilla silloin tällöin. Tarjoile esimerkiksi liharuokien kera.

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja