Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Uunimureke juuston kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä jälleen hyvä murekeruoka, kaikki paistuu uunissa ja vältät ruoankäryn keittiössä.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Neljälle-viidelle

  • 10 perunaa
  • 1 iso sipuli
  • suolaa, pippuria ja muskottia
  • 2 dl maitoa

Mureke

  • 400 g sikanautajauhelihaa
  • suolaa ja pippuria
  • 1 muna
  • 1 purkki kokonaisia tomaatteja
  • 1 paketti pekonia
  • 100 g juustoa viipaleina
  • voita vuokaan

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat ja sipuli. Laita perunat ja sipuli kevyesti voideltuun uunivuokaan. Mausta ja kaada maito päälle. Peitä vuoka foliolla ja pane uunin keskitasolle 10 minuutiksi.

2. Sekoita jauhelihaan suola, pippuri ja muna sekä tomaattien liemi. Ota vuoka uunista. Pudottele mureketaikina isoina palleroina perunoiden päälle. Litistä niitä vähän, peitä pekoniviipaleilla, peitä jälleen foliolla ja jatka paistamista 40 minuuttia.

3. Ota vuoka taas uunista ja nosta lämpö 250 asteeseen. Aseta tomaatti jokaiselle murekepyörykälle, peitä juustoviipaleilla ja gratinoi, kunnes juusto on sulanut.

Lisää aiheesta:

Skottilaiset munatHerkkusieni-broilerigratiinia ja hasselbackan perunoitaSunnuntaipaisti kinkustaJuusto- ja pekonitäytetyt uuniperunatPekonilihapyörykätRanskalainen perunagratiini
LihamurekeGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Lihamureke
  • 23.09.201916:00
    Nopeat ja helpot

    Lihamureke Kari Aihisen tapaan eli Markku ja laivankastike

  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Skottilaiset munat

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Jauheliha-broilerimureke

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Mureke

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Jauhelihamureke