Uunimureke juuston kera
Tässä jälleen hyvä murekeruoka, kaikki paistuu uunissa ja vältät ruoankäryn keittiössä.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle-viidelle
- 10 perunaa
- 1 iso sipuli
- suolaa, pippuria ja muskottia
- 2 dl maitoa
Mureke
- 400 g sikanautajauhelihaa
- suolaa ja pippuria
- 1 muna
- 1 purkki kokonaisia tomaatteja
- 1 paketti pekonia
- 100 g juustoa viipaleina
- voita vuokaan
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat ja sipuli. Laita perunat ja sipuli kevyesti voideltuun uunivuokaan. Mausta ja kaada maito päälle. Peitä vuoka foliolla ja pane uunin keskitasolle 10 minuutiksi.
2. Sekoita jauhelihaan suola, pippuri ja muna sekä tomaattien liemi. Ota vuoka uunista. Pudottele mureketaikina isoina palleroina perunoiden päälle. Litistä niitä vähän, peitä pekoniviipaleilla, peitä jälleen foliolla ja jatka paistamista 40 minuuttia.
3. Ota vuoka taas uunista ja nosta lämpö 250 asteeseen. Aseta tomaatti jokaiselle murekepyörykälle, peitä juustoviipaleilla ja gratinoi, kunnes juusto on sulanut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti