Maustetut uuniperunat voit tarjoilla lisukkeena linnun tai lihan kanssa, tai kasvispääruokana salaatin kera.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 isoa tai 8 pienempää uuniperunaa
- 125 g viherhomejuustoa
- ½ dl kermaa
- raastettua muskottia
- 1 munankeltuainen
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
2. Paista perunat kypsiksi mikrossa tai uunissa. Anna jäähtyä hieman.
3. Leikkaa pituussuuntaan pois kannet perunoista, koverra ulos osa sisuksesta.
4. Sekoita sisus sekä juusto, kerma ja keltuainen, mausta muskotilla.
5. Täytä perunat ja gratinoi 250 asteessa kunnes pinta on saanut väriä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.