Uuniperunat viherhomejuustolla
Maustetut uuniperunat voit tarjoilla lisukkeena linnun tai lihan kanssa, tai kasvispääruokana salaatin kera.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 isoa tai 8 pienempää uuniperunaa
- 125 g viherhomejuustoa
- ½ dl kermaa
- raastettua muskottia
- 1 munankeltuainen
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
2. Paista perunat kypsiksi mikrossa tai uunissa. Anna jäähtyä hieman.
3. Leikkaa pituussuuntaan pois kannet perunoista, koverra ulos osa sisuksesta.
4. Sekoita sisus sekä juusto, kerma ja keltuainen, mausta muskotilla.
5. Täytä perunat ja gratinoi 250 asteessa kunnes pinta on saanut väriä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut