Uuniperunat viherhomejuustolla
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5673828/landscape16_9/515/290/a1efec3ed28c483508fa2e8723ec71a2/Zp/933873-4463.jpg)
Julkaistu
Maustetut uuniperunat voit tarjoilla lisukkeena linnun tai lihan kanssa, tai kasvispääruokana salaatin kera.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 isoa tai 8 pienempää uuniperunaa
- 125 g viherhomejuustoa
- ½ dl kermaa
- raastettua muskottia
- 1 munankeltuainen
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
2. Paista perunat kypsiksi mikrossa tai uunissa. Anna jäähtyä hieman.
3. Leikkaa pituussuuntaan pois kannet perunoista, koverra ulos osa sisuksesta.
4. Sekoita sisus sekä juusto, kerma ja keltuainen, mausta muskotilla.
5. Täytä perunat ja gratinoi 250 asteessa kunnes pinta on saanut väriä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka