Pizza joulukinkusta
Mehukkaan suolainen joulukinkku on kuin tehty pizzatäytteeksi. Valitse pizzatäytteen lihat huolellisesti niin, ettei joukossa ole kuorrutusta - sinapilta maistuva pizza ei ole välttämättä kovin kiehtova makuelämys.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 20 g hiivaa
- 1½ dl haaleaa vettä
- 3/4 tl suolaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 200-300 g kinkkua
- 4 dl juustoraastetta
- 4 dl paseerattuja tomaatteja
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippurirouhetta
- 1 rkl juoksevaa hunajaa
Valmistusohje
1. Liota hiiva vesitilkkaan. Kaada joukkoon loput vedestä, lisää jauhot ja suola ja vaivaa kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan nousta 40 minuuttia tai niin kauan, että tilavuus on kaksinkertaistunut.
2. Leikkaa joulukinkku ohuiksi suikaleiksi. Kiehauta paseeratut tomaatit, tomaattipyree, suola, pippuri ja hunaja kattilassa miedolla lämmöllä. Vaivaa pizzataikina ja jaa se neljään osaan. Nostata vielä 10 minuuttia.
3. Kuumenna uuni 275 asteeseen. Kauli pizzapohjat leivinpaperille. Levitä tomaattikastike pizzapohjille, ripottele tomaattikastikkeen päälle juustoraaste ja päällimmäiseksi kinkkusuikaleet. Lämmitä uunipeltiä muutaman minuutin ajan kuumassa uunissa ja vedä leivinpaperi pizzoineen pellille. Paista 5-7 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan