Kasvispiirakat pizzapohjissa

Nämä piirakat ovat niin maukkaita, että näistä tulee suosikkeja myös ei-kasvissyöjille. Piirakat ovat täydellistä ruokaa retkille tai töihin.

Neljälle

  • 1 paketti pizzapohja-aineksia
  • 3 porkkanaa
  • 6 herkkusientä
  • 1 punasipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 dl crème fraichea (ranskankermaa)
  • oliiviöljyä
  • 1 kananmuna
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Täyte: Kuori ja raasta porkkanat karkeasti. Kuori ja suikaloi sipuli. Leikkaa herkkusienet neljään osaan. Kuumenna oliiviöljy pannussa ja paista porkkana, sipuli ja herkkusienet. Purista mukaan valkosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää ranskankerma.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita pizzapohja-ainekset pakkauksen ohjeen mukaan. Jaa valmis taikina 6 yhtä suureen osaan, kaulitse pyöreiksi. Laita iso ruokalusikallinen täytettä jokaiselle pohjalle ja taita piirakka kaksinkerroin. Paina reunat kiinni toisiinsa haarukalla.

3. Laita piirakat leivinpaperille pellille. Vatkaa muna ja penslaa piirakat. Paista uunissa 10-15 minuuttia. Vinkki: Jos haluat piirakoihin lisää ”aikuista makua”, lisää täytteeseen 1 tl garam masalaa tai juustokuminaa, niin koko keittiösi tuoksuu Intialta!

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!