Kasvispiirakat pizzapohjissa
Nämä piirakat ovat niin maukkaita, että näistä tulee suosikkeja myös ei-kasvissyöjille. Piirakat ovat täydellistä ruokaa retkille tai töihin.
- Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 paketti pizzapohja-aineksia
- 3 porkkanaa
- 6 herkkusientä
- 1 punasipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 dl crème fraichea (ranskankermaa)
- oliiviöljyä
- 1 kananmuna
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Täyte: Kuori ja raasta porkkanat karkeasti. Kuori ja suikaloi sipuli. Leikkaa herkkusienet neljään osaan. Kuumenna oliiviöljy pannussa ja paista porkkana, sipuli ja herkkusienet. Purista mukaan valkosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla, lisää ranskankerma.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita pizzapohja-ainekset pakkauksen ohjeen mukaan. Jaa valmis taikina 6 yhtä suureen osaan, kaulitse pyöreiksi. Laita iso ruokalusikallinen täytettä jokaiselle pohjalle ja taita piirakka kaksinkerroin. Paina reunat kiinni toisiinsa haarukalla.
3. Laita piirakat leivinpaperille pellille. Vatkaa muna ja penslaa piirakat. Paista uunissa 10-15 minuuttia. Vinkki: Jos haluat piirakoihin lisää ”aikuista makua”, lisää täytteeseen 1 tl garam masalaa tai juustokuminaa, niin koko keittiösi tuoksuu Intialta!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa