Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Juustopallerot emmentalin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

35 palleroon

  • 5 dl vettä
  • 250 g voita
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 8-9 kananmunaa, koosta riippuen
  • 35 viipaletta emmentaljuustoa (35x35 mm, 3 mm paksuisia)

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa voin kera. Kun voi on sulanut, lisää jauhot samalla sekoittaen jämäkällä puulusikalla. Keitä samalla sekoittaen paksuksi taikinaksi, joka irtoaa kattilan pohjasta.

2. Laita taikina monitoimikoneeseen, sekoita n. 10 sekuntia. Lisää kananmuna kerrallaan samalla sekoittaen, sekoita kunnes taikina on notkistunut.

3. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota, tai tee lusikalla, saksanpähkinän kokoisia taikinapalloja leivinpaperille pellille. Jätä palleroiden väliin tarpeeksi tilaa. Laita jokaisen taikinapalan päälle juustosiivu. Paista uunissa n. 10 minuuttia kunnes pallot ovat turvonneet ja saaneet kauniin värin. Tarjoile mieluiten parin tunnin sisällä paistamisesta.

Nämä herkulliset juustopallerot sekä jotakin hyvää juotavaa ovat loistava tapa aloittaa juhlat. Mitään muuta alkuruokaa ei tarvita. Monitoimikone on hyvä apu taikinaa valmistettaessa.

Lisää aiheesta:

CiabattaJuustojuoksutinpannukakkuFenkolipiirasMaalaisleipä eteläeurooppalaisittainSipuli- ja anjovistäytteinen rieskaTuulihatut vaniljakermalla
JuustoAlkuruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Juusto
  • 19.08.202412:51
    Proteiini

    Helppo raejuustolevite

  • 25.12.202207:15
    Munakas

    Harri Syrjäsen kinkku-juustomunakas

  • 12.04.202218:34
    Pasta

    Ricottapilvet

  • 26.06.201712:57
    Hellapoliisi

    Mac and cheese

  • 02.08.201615:23
    Hellapoliisi

    Hellapoliisin uunijuusto