Juustopallerot emmentalin kera

Nämä herkulliset juustopallerot sekä jotakin hyvää juotavaa ovat loistava tapa aloittaa juhlat. Mitään muuta alkuruokaa ei tarvita. Monitoimikone on hyvä apu taikinaa valmistettaessa.

35 palleroon

  • 5 dl vettä
  • 250 g voita
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 8-9 kananmunaa, koosta riippuen
  • 35 viipaletta emmentaljuustoa (35x35 mm, 3 mm paksuisia)

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa voin kera. Kun voi on sulanut, lisää jauhot samalla sekoittaen jämäkällä puulusikalla. Keitä samalla sekoittaen paksuksi taikinaksi, joka irtoaa kattilan pohjasta.

2. Laita taikina monitoimikoneeseen, sekoita n. 10 sekuntia. Lisää kananmuna kerrallaan samalla sekoittaen, sekoita kunnes taikina on notkistunut.

3. Laita taikina pursotinpussiin ja pursota, tai tee lusikalla, saksanpähkinän kokoisia taikinapalloja leivinpaperille pellille. Jätä palleroiden väliin tarpeeksi tilaa. Laita jokaisen taikinapalan päälle juustosiivu. Paista uunissa n. 10 minuuttia kunnes pallot ovat turvonneet ja saaneet kauniin värin. Tarjoile mieluiten parin tunnin sisällä paistamisesta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.