Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Porkkanapiirakka

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Suosikkijuures porkkana on monikäyttöinen. Tässä valmistamme siitä mehevän piirakan. Lisänä tarjottava rapea salaatti maistuu yhtä hyvältä kuin näyttää.

Ainekset

  • 4 annosta

Pohja

  • 2 levyä pakastevoitaikinaa tai jäähdytettyä, valmiiksi kaulittua voitaikinaa

Täyte

  • 2 porkkanaa, 200 g
  • 1 rkl voita tai margariinia
  • 1 dl kuohukermaa
  • 2 munaa
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Sulata voitaikinalevyt, kauli niistä millin paksuinen levy ja vuoraa taikinalla neljä pientä annosvuokaa tai yksi iso piirakkavuoka. Vuoraa vuokien reunat alumiinifoliosuikaleella, jotta taikina ei murene paistamisen aikana vuokien pohjalle. Pistele pohja haarukalla. Esipaista 3-4 minuuttia 200 asteessa. Poista foliosuikaleet.

2. Kuori, huuhtele ja leikkaa porkkanat suikaleiksi. Keitä porkkanasuikaleita suolaripauksella maustetussa vedessä hetki ja anna jäähtyä hieman.

3. Pane porkkanasuikaleet, kerma ja munat tehosekoittimeen. Sekoita pienellä teholla. Mausta suolalla ja vastajauhetulla pippurilla.

3. Annostele täyte esipaistetuille piirakkapohjille. Paista 15-20 minuuttia 175 asteessa, kunnes täyte on hyytynyt.

Lisää aiheesta:

Helppo mantelinen omenapiirasKanelinen omenapiirakka aprikoosipyreelläFenkolipiirasPiiras ravunpyrstö-herkkusienitäytteelläMaa-artisokkapiirasPiiras uusista perunoista ja juustosta
PorkkanatKasvispiirakkaSuolaiset leivonnaisetSadonkorjuuEdullisetLeivonta

Tuoreimmat aiheesta

Porkkanat
  • 25.03.202215:32
    Viiden jälkeen

    Porkkanaa, kurpitsansiementä ja creme fraiche -kastiketta

  • 06.07.201813:54
    Hellapoliisi

    Kasvisgratiini

  • 21.06.201714:40
    Huomenta Suomi

    Grillattu porkkanasalaatti ja jogurttikastiketta

  • 26.10.201610:54
    Omenat

    Omena-porkkana-inkiväärimehu

  • 25.10.201613:55
    Pesto

    Taimenta, porkkana-parsapasta ja basilikapesto