Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pizza caprese ai tre pomodori – Luca Platanian levypizza

MTV
Julkaistu 18.11.2015 13:55
  • Ruokavalio: Kasvisruoka, Kasvisruoka

Hidas pizzataikina (pitkä kylmänostatus 48-96 h)

  • 500 g vehnäjauhoja (mielellään 00-jauhoa)
  • 3,5 dl kylmää vettä
  • 3 g kuivahiivaa
  • 10 g hienoa merisuolaa
  • 10 g oliiviöljy (reilu ruokalusikallinen)

Lisäksi

  • Tomaattikastiketta (lue ohje valmistusohjeista)

Täytteet

  • Tuoreita tomaatteja tai kirsikkatomaatteja
  • Mozzarellaa
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Oreganoa
  • Tuoretta basilikaa
  • Oliiviöljy

Valmistusohje

Tästä määrästä tulee pizzaa 2-3 hengelle

PIZZATAIKINA:

1.Ota tilkka vettä erikseen (n. 10 %) ja sekoita siihen hieno merisuola

2. Sekoita kuivahiivaa jauhoihin ja lisää vesi (90 %). Vaivaa ensin käsin tai koneella, hiljaisella nopeudella noin 10 minuuttia.

3. Lisää suolavesi ja jatka vaivaamista, kunnes vesi on imeytynyt jauhoihin.

4. Lisää oliiviöljy ja jatka vaivaamista, kunnes öljy on imeytynyt taikinaan.

5. Vaivaa lopuksi taikinaa maksiminopeudella, kunnes taikina on joustavaa ja sileää eikä tartu käsiin. Jos vaivaat käsin, ota taikina pois kulhosta ja vaivaa pöydällä reippain ottein.

19.11.2015. Turkulaisen pizzeriaketju Pizzariumin perustaja Luca Platania opastaa, miten tehdään täydellinen levypizza. Tässä pizzassa täytteet laitetaan vasta pohjan paistamisen jälkeen.

Koko prosessi kestää yleensä noin 20 minuuttia. Kun taikina on valmis, sulje se ilmatiiviiseen muoviastiaan ja laita jääkappiin, esimerkiksi vihanneslokeroon, noin vuorokaudeksi. Ota taikina jääkaapista ja muotoile palloksi. Käsittele taikinaa varoen niin, ettet riko ilmakuplia. Laita pallot vielä toiseksi vuorokaudeksi jääkaappiin (tai halutessasi vielä pidemmäksi ajaksi, jopa 2-3 päiväksi). Ota kohonnut taikina pois jääkapista ja anna lämmetä omassa rasiassa pari tuntia huoneenlämmössä, ennen kuin aloitat taikinan käsittelyn.

Öljyä uunipelti. Siirrä taikina jauhotetulle tasolle ja painele litteäksi sormien avulla, koko taikina välillä ilmaan nostaen ja kääntäen, ettei se jää kiinni tasoon. Siirrä taikina öljytylle uunipellille ja jatka levittämistä siten, että lopulta taikinaa on koko uunipellillä. Oikeaoppisesti levypizza on noin pikkusormen paksuinen (reilu 1 cm). Anna taikinan nousta uunipellillä vielä puoli tuntia ennen kastikkeen lisäämistä.

Kuumenna uunisi niin kuumaksi kuin mahdollista. Käytä tasalämpöä. Mikäli uunisi lämpenee 300 asteeseen, paista pizzaa aluksi noin 7 minuuttia alatasolla ja sen jälkeen noin 3 minuuttia ylätasolla tai grillivastuksen alla.

Mikäli uunisi lämpenee vain 225 asteeseen, paista pizzaa alatasolla 12-15 minuuttia ja sen jälkeen noin 5 minuuttia ylätasolla tai grillivastuksen alla. Älä käytä kiertoilmaa, sillä se kuivattaa pizzan.

Paista pizzaa aluksi pelkän tomaattikastikkeen kanssa ja lisää täytteet paistamisen jälkeen.

Tomaattikastike:

Kaada kuorittuja purkkitomaatteja kannelliseen astiaan. Lisää suolaa ja oliiviöljyä. Murskaa käsin tai sauvasekoittimella. Lisää tomaattien joukkoon pari halkaistua valkosipulinkynttä. Sekoita, peitä ja anna maustua jääkaapissa ainakin 2-3 tuntia. Poista valkosipulinkynnet ennen kuin laitat kastiketta pizzan päälle.

Lisää aiheesta:

Pizzataikina: Pitkä kylmänostatus (48-96h)8 pizzapohjaa á la JanNobis-leipäPizza Margarita HerleviSienipizza eli Helsingin paras pizzaMakkaraperunat uudella tapaa – tätä ”suomalaisten unelmapizzaa” olet tuskin edes kokeillut
PizzaYstävänpäiväPäivän reseptiKasvisruokaPikkujoulutUusivuosiAjankohtaistaSyntymäpäivätBrunssiJuhlatPääruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Pizza
  • 05.05.202212:55
    Viiden jälkeen

    Juustolautanen-pizza

  • 05.05.202212:39
    Makeat leivonnaiset

    Rocky Road -pizza

  • 28.08.202012:24
    Karppaus

    Ketopizza – Katin ketogeeninen pizza on superherkullinen ja helppo valmistaa

  • 26.04.201708:21
    Pizza

    Valkoinen parsapizza

  • 31.03.201610:07
    Pizzapohja

    Pizzataikina: Pitkä kylmänostatus (48-96h)