Intialainen currykanakeitto
Vahva ja hyvä keitto, jota kelpaa tehdä isollekin joukolle. Sen maku vain paranee, jos se valmistetaan etukäteen ja lämmitetään tarjolle. Tarjoile vastaleivottua leipää ohessa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1 sipuli silppuna
- 3 tl currya
- 1 omena raastettuna
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 1 l kanalientä
- 1 salaattisipuli siivuina
- 1 porkkana silputtuna
- 5-6 mustapippuria
- 3-4 dl grillibroilerin lihaa
- suolaa
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Kuullota currya voissa padassa. Sekoita joukkoon karkeasti raastettu omena. Ripota päälle jauho, sekoita ja kaada päälle kanaliemi, kiehauta sekoittaen.
2. Lisää vihannekset ja pippurit ja keitä hiljalleen 10 minuuttia.
3. Mausta suolalla ja lisää broilerinliha pieninä paloina. Kuumenna ja tarjoile.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan