Jäähdytetty kanakeitto

Kuumana kesäpäivänä jäähdytetty keitto maistuu loistavalta. Tämän helposti valmistettavan keiton voit täydentää keitetyllä tai valmiiksi grillatulla kanalla.

Neljälle

  • 4 jauhoista perunaa
  • 1 purjo
  • 1 keltasipuli
  • 1 rkl voita
  • 1 l kanalientä
  • 2 tl tomaattipyreetä
  • 1 dl vihreitä herneitä
  • 500 g suikaloitua, keitettyä kanaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi perunat ja sipuli ohuesti. Puhdista ja viipaloi purjo. Paista perunaa, sipulia ja purjoa voissa padassa. Lisää liemi ja tomaattipyree, mausta suolalla ja pippurilla. Keitä kannen alla, kunnes perunat ovat kiehuneet rikki.

2. Vatkaa keitto sähkövatkaimella tai soseuta tehosekoittimessa. Anna jäähtyä ja jäähdytä kylmäksi jääkaapissa.

3. Lisää kerma juuri ennen tarjoilua, ripottele päälle herneet ja kananliha.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!