Jäähdytetty kanakeitto
Kuumana kesäpäivänä jäähdytetty keitto maistuu loistavalta. Tämän helposti valmistettavan keiton voit täydentää keitetyllä tai valmiiksi grillatulla kanalla.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Neljälle
- 4 jauhoista perunaa
- 1 purjo
- 1 keltasipuli
- 1 rkl voita
- 1 l kanalientä
- 2 tl tomaattipyreetä
- 1 dl vihreitä herneitä
- 500 g suikaloitua, keitettyä kanaa
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi perunat ja sipuli ohuesti. Puhdista ja viipaloi purjo. Paista perunaa, sipulia ja purjoa voissa padassa. Lisää liemi ja tomaattipyree, mausta suolalla ja pippurilla. Keitä kannen alla, kunnes perunat ovat kiehuneet rikki.
2. Vatkaa keitto sähkövatkaimella tai soseuta tehosekoittimessa. Anna jäähtyä ja jäähdytä kylmäksi jääkaapissa.
3. Lisää kerma juuri ennen tarjoilua, ripottele päälle herneet ja kananliha.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Piknikin pelastava pastasalaatti