Jäähdytetty kanakeitto

Kuumana kesäpäivänä jäähdytetty keitto maistuu loistavalta. Tämän helposti valmistettavan keiton voit täydentää keitetyllä tai valmiiksi grillatulla kanalla.

Neljälle

  • 4 jauhoista perunaa
  • 1 purjo
  • 1 keltasipuli
  • 1 rkl voita
  • 1 l kanalientä
  • 2 tl tomaattipyreetä
  • 1 dl vihreitä herneitä
  • 500 g suikaloitua, keitettyä kanaa
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi perunat ja sipuli ohuesti. Puhdista ja viipaloi purjo. Paista perunaa, sipulia ja purjoa voissa padassa. Lisää liemi ja tomaattipyree, mausta suolalla ja pippurilla. Keitä kannen alla, kunnes perunat ovat kiehuneet rikki.

2. Vatkaa keitto sähkövatkaimella tai soseuta tehosekoittimessa. Anna jäähtyä ja jäähdytä kylmäksi jääkaapissa.

3. Lisää kerma juuri ennen tarjoilua, ripottele päälle herneet ja kananliha.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.