Broileri-kinkku-paprikakeitto
Kuuma keitto on aina tervetullut vaihtoehto. Lisänä maistuu tuore leipä. Jos tarjoat keiton pääruokana, ohjeesta riittää neljälle. Alkuruoaksi tarjottuna keitosta riittää kuudelle.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
4 annosta
- 200 g broilerinfileetä
- 1 litra kanalientä
- 1 sipuli
- 1 tl kurkumaa
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 100 g keittokinkkua
- ½ punainen paprika
- ½ dl kermaa
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Keitä broilerifileetä kanaliemessä 8-10 minuuttia. Siivilöi ja säästä liemi. Hienonna kinkku ja broilerifilee ja leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Kuullota paprikakuutioita hetki.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia voissa keittopadassa, mausta kurkumalla. Ripottele pinnalle vehnäjauhot, sekoita ja lisää kuuma keitinliemi vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Lisää kerma ja keitä noin 10 minuuttia. Siivilöi keitto.
3. Kuumenna keitto kiehuvaksi juuri ennen tarjoilua. Lisää kinkku, broilerinliha ja paprika.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka