Broileri-kinkku-paprikakeitto
Kuuma keitto on aina tervetullut vaihtoehto. Lisänä maistuu tuore leipä. Jos tarjoat keiton pääruokana, ohjeesta riittää neljälle. Alkuruoaksi tarjottuna keitosta riittää kuudelle.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
4 annosta
- 200 g broilerinfileetä
- 1 litra kanalientä
- 1 sipuli
- 1 tl kurkumaa
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 100 g keittokinkkua
- ½ punainen paprika
- ½ dl kermaa
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Keitä broilerifileetä kanaliemessä 8-10 minuuttia. Siivilöi ja säästä liemi. Hienonna kinkku ja broilerifilee ja leikkaa paprika pieniksi kuutioiksi. Kuullota paprikakuutioita hetki.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia voissa keittopadassa, mausta kurkumalla. Ripottele pinnalle vehnäjauhot, sekoita ja lisää kuuma keitinliemi vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Lisää kerma ja keitä noin 10 minuuttia. Siivilöi keitto.
3. Kuumenna keitto kiehuvaksi juuri ennen tarjoilua. Lisää kinkku, broilerinliha ja paprika.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa