Hunajamarinoidut aprikoosit
Lisää marinoidut aprikoosit salaattiin, nauti kasvis- tai broileriruoan kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 250 g kuivattuja aprikooseja
- 0,5 l kasvislientä
- 1 dl vettä
- 0,5 dl Rajamäen Hunaja Väkiviinaetikkaa
- 0,5 dl öljyä
- 0,5 dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 2 valkosipulinkynttä viipaleina
- rosmariinia, timjamia
Valmistusohje
Kiehauta aprikoosit kasvisliemessä ja anna maustua seuraavaan päivään. Kaada liemi pois ja halkaise aprikoosit.
Sekoita marinadin ainekset keskenään ja kaada marinadi aprikoosien päälle. Laita jääkaappiin maustumaan muutamaksi päiväksi.
Aprikoosit sopivat käytettäväksi mm. paloiteltuina salaateissa, kasvis- ja broileriruuissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa