Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Punajuurimarinoituja kananmunia salaattipedillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka

6 annosta

  • 7 dl punajuurien keitinvettä
  • 2½ dl punaviinietikkaa
  • 8 kokonaista mustapippuria
  • 4 kokonaista neilikkaa
  • 1 laakerinlehti
  • 6 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • 1 salaatinkerä
  • 1 pieni punasipuli
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 1/4 tl suolaa
  • ripaus vastajauhettua pippuria

Valmistusohje

1. Kiehauta punajuuriliemi, viinietikka ja kaikki mausteet. Kaada liemi keitettyjen kuorittujen munien päälle. Peitä astia ja anna munien marinoitua jääkaapissa vähintään vuorokauden.

2. Revi salaatti paloiksi. Leikkaa sipuli renkaiksi. Sekoita salaatti ja sipuli tarjoiluvadille tai kuudelle lautaselle. Viipaloi tai lohko munat ja aseta ne salaatin päälle.

3. Ravista kannellisessa purkissa öljy, sitruunamehu, suola ja pippuri kastikkeeksi. Pirskota kastike salaatin päälle.

Itäeurooppalainen keittiö tunnetaan hyvästä viinietikan ja mausteiden tasapainosta. Näiden puolalaisten kananmunien marinointiin käytetään viinietikkaa, neilikkaa ja maustepippuria. Lisäksi punajuurivesi antaa munille ja koko salaatille upean värin. Tarjoile lisukkeena tai noutopöydässä.

Lisää aiheesta:

Villiriisisalaattia ja valkoisia porkkanoitaVarhaissatosalaattiHerkkusienisalaatti ja sinappikastikeSalaatti tuoreista punajuurista ja fetastaLämmin perunasalaattiJoppen katkarapusalaatti
MunatAlkuruoatSalaatitGluteenitonLaktoositonLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Munat
  • 23.06.202212:52
    Kananmuna

    Munavoi – Katin kikalla teet klassikkolevitteen entistäkin helpommin!

  • 22.03.201606:00
    Graavilohi

    Paistettua parsaa, kylmäsavulohta, uppomuna ja limetti-tillivoisulaa

  • 21.03.201614:23
    Kananmuna

    Momofukun marinoidut kananmunat

  • 21.03.201607:45
    Pääsiäinen

    Munapaistokset

  • 10.04.201408:53
    Ajankohtaista

    Uppomunia ja pekonia