Tomaattihilloke
Tomaattihilloke on pirteä ja maukas täydennyt lähes kaikenlaisille ruokalajeille. Sen voi tarjota lisukkeena tai yhtenä noutopöydän herkuista. Kannattaa valmistaa kerralla vaikka kaksinkertainen annos, sillä hilloke säilyy jääkaapissa viikon verran.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 7 salottisipulia
- 1 tl sokeria
- 1 rkl valkoviinietikkaa
- 1/4 tl jauhettua valkopippuria
- ½ tl suolaa
- 1 tl oliiviöljyä
- ruohosipulia koristeluun
Valmistusohje
1. Halkaise tomaatit ja kuori ja suikaloi salottisipulit.
2. Kuumenna öljy, suola, pippuri ja salottisipuli kattilassa. Älä anna sipulin ruskistua. Lisää halkaistut tomaatit, viinietikka ja sokeri. Peitä kannella ja hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti